Retrospektiva

Mostarcima će biti predstavljena izložba radova studenata likovnih akademija iz FBiH

izložba je organizirana povodom Prvog salona akademske knjige, koji će biti održan u Mostaru, od 18. do 22. rujna 2018. godine
Kultura / Umjetnost | 14. 09. 2018. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Izložba studenata likovnih akademija FBiH

Retrospektivna izložba nagrađenih likovnih radova studenata završnih godina i apsolvenata studija likovnih umjetnosti na visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH bit će otvorena u ponedjeljak, 17. rujna 2018. godine, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 19.30 sati.

Kako navode u priopćenju iz Ministarstva, izložba je organizirana povodom Prvog salona akademske knjige, koji će biti održan u Mostaru, od 18. do 22. rujna 2018. godine, a riječ je o preko 30 likovnih ostvarenja u oblasti slikarstva i kiparstva te grafike i grafičkog dizajna koji su osvojili jednu od tri nagrade na natječajima koje je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti raspisivalo u razdoblju od 2008. – 2010. godine.

Jedna od tema za radove u oblasti grafičkog dizajna upravo je bila idejno rješenje logotipa i plakata Salona akademske knjige (Forum Librorum Academici), dok su autori radova u oblasti slikarstva, kiparstva i grafike mogli izabrati teme po vlastitom izboru, priopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close