Najveće okupljanje farmaceuta

Četvrti kongres farmaceuta u BiH

Farmaceutski fakultet u Mostaru je suorganizator četvrtog kongresa farmaceuta u Bosni i Hercegovini.
Sci-Tech / Znanost | 08. 10. 2019. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće okupljanje magistara farmacije u Bosni i Hercegovini odvijat će se u sklopu 4. Kongresa farmaceuta Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem, koji će se održati u Sarajevu od 10. do 13. listopada 2019. godine, u Sarajevu, hotel Hills. Na ovom skupu očekuje se preko 1 000 sudionika, a prijavljeno je 160 originalnih znanstvenih radova, te 72 poster prezentacije.

Ovaj veliki projekt u kojem će sudjelovati značajan broj stručnjaka, djelatnika, poslodavaca i akademskog osoblja iz područja farmacije i farmaceutskih znanosti, održava se jedinstvenom suradnjom ključnih stručnih i akademskih institucija iz područja farmacije u Bosni i Hercegovini: Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Komore magistara farmacije FBiH, Farmaceutskog društva Republike Srpske te Farmaceutskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli.

''Sudionici ovog kongresa imat će priliku slušati novosti iz farmaceutskih i srodnih znanosti, koje će predstaviti veliki broj eminentnih akademskih imena iz Bosne i Hercegovine, regije i cijele Europe'' - navodi se u priopćenju.

Farmaceutski fakultet u Mostaru na ovom kongresu predstavit će se sa nekoliko svojih predavača, koji će iznijeti aktualne i zanimljive iz struke.

''Hvale vrijedan iskorak u radu i napretku Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, koji stalno radi na procesima cjeloživotnog učenja i usavršavanja zdravstvenih profesionalaca, očituje se i u ovom novom kongresu, pri čemu će poseban naglasak biti na promjenama i zahtjevima u modernoj farmaceutskoj djelatnosti, znanosti, tehnologiji, ali i društvenim okolnostima'' - navedeno je u priopćenju.

Budućnost farmaceutske struke koja je podložna promjenama u društvu i znanosti, krojit će se upravo na ovakvim stručnim okupljanjima, stoga i ovim putem pozivamo sve magistre farmacije, farmaceutske tehničare, ali i ostale stručnjake iz područja biomedicine i zdravstva, kao i predstavnike farmaceutskih tvrtki i regulativnih poslova, da uzmu učešće na predstojećem 4. kongresu farmaceuta u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close