Umjesto Seada Pašića

Zoran Tomić izabran za predsjednika Rektorskog zbora BiH

Rektorskim zborom Bosne i Hercegovine u 2017. godini predsjedavao je rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ prof. dr. sc. Sead Pašić.
Sci-Tech / Znanost | 18. 12. 2017. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić preuzet će predsjedanje Rektorskim zborom/konferencijom Bosne i Hercegovine 1. siječnja 2018. godine zaključeno je na današnjoj sjednici održanoj na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Mandat predsjednika Rektorskog zbora traje godinu dana.

''Sva istraživanja pokazuju da su zemlje koje ulažu u visoko obrazovanje i znanstveno-istraživački rad na većem stupnju razvoja“, rekao je dr. Tomić.

''Bosna i Hercegovina je na europskom začelju po ulaganju proračunskih sredstava u znanost i visoko obrazovanje. Taj odnos se treba promijeniti. Potrebno je prestati gledati na znanje kao na trošak. Znanje je prilika za izlazak iz gospodarske i svake druge krize u kojoj se BiH nalazi. No i javna sveučilišta moraju shvatiti da su na tržištu rada. Naša zadaća je promijeniti 'kod' i shvatiti da sredstva moramo tražiti kroz projekte, domaće i međunarodne. Na to ćemo obratiti posebnu pozornost u razdoblju pred nama“, navodi dr. Tomić.

Ciljevi Rektorskog zbora BiH između ostalog su promovirati autonomiju sveučilišta, podizati kvalitetu visokog obrazovanja, promovirati jedinstvo nastave i znanstveno-istraživačkog rada na sveučilištima, doprinositi podizanju međunarodne suradnje u visokom obrazovanju, promovirati akademsku mobilnost, mobilnost nastavnika, i posebno studenata, promovirati uvođenje mehanizama za uspostavu i osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju…

Rektorskim zborom Bosne i Hercegovine u 2017. godini predsjedavao je rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ prof. dr. sc. Sead Pašić.

Kopirati
Drag cursor here to close