Potpisan Sporazum o suradnji

Uprava Sveučilišta u Mostaru u posjeti Tehničkom visokom učilištu u Freiburgu

Potpisani Sporazum poseban značaj ima za Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike budući su oni i inicijatori Sporazuma.
Sci-Tech / Znanost | 23. 05. 2018. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Tehničkom visokom učilištu u Freiburgu u Njemačkoj potpisan je Sporazum o međusobnoj suradnji sa Sveučilištem u Mostaru. Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i predsjednik Tehničkog visokog učilišta u Freiburguprof. dr. MatthiasWillems.

''Jako sam sretan zbog dolaska delegacije sa Sveučilišta iz Mostara u Njemačku i ponosan sam zbog potpisivanja ovog Sporazuma o suradnji koji je jako važan za obadvije visokoškolske institucije. Nadam se da će plod Sporazuma biti duboka i kvalitetna dugoročna suradnja kroz razmjenu znanja, rezultata istraživanja, međusobno pomaganje i sudjelovanje u projektima, te stručnu studentski razmjenu. Imamo puno dodirnih točaka, ali isto tako možemo mnogo naučiti jedni od drugih'', naglasio je prof. dr. MatthiasWillems.

Potpisanim Sporazumom osigurava se stručna suradnja između Sveučilišta u Mostaru i Tehničkog visokog učilišta u Freiburgu koja obuhvaća više ključnih polja suradnje od stručne razmjene nastavnog osoblja i praktične razmjene studenata, zajedničkog kreiranja akademskih programa obrazovanja, razmjene informacija i znanstvenih istraživanja do zajedničkog organiziranja međunarodnih znanstvenih konferencija.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić ističe kako je ovim Sporazumom otvorena mogućnost razmjene istraživačkih i brojnih drugih kapaciteta.

''Ovaj Sporazum i naša posjetaTehničkom visokom učilištu u Freiburgumože dati Sveučilištu u Mostaru, posebice Fakultetu strojarstva i računarstva jednu novu dinamiku i mogućnost, te primjenu standarda koji mogu približiti naše Sveučilište europskim standardima kakvi se mogu naći na drugim renomiranim europskim sveučilištima. Naša intencija je uz snažno povezivanje s gospodarstvom, napraviti veliki iskorak u međunarodnom pozicioniranju Sveučilišta u Mostaru. Mi imamo kvalitetu, imamo kapacitete za sudjelovati u brojnim znanstvenim projektima, uključivanjem u europsko visokoškolsko tržište, Sveučilište će postati, ali već i postaje poželjan partner za suradnju i međunarodnu stručnu i praktičnu studentsku razmjenu'', rekao je Tomić.

Potpisani Sporazum poseban značaj ima za Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike budući su oni i inicijatori Sporazuma.

Dekan Fakulteta prof. dr. Željko Stojkić ističe: ''Fakultet dobiva priliku suradnje s jednim od najprestižnijih njemačkih tehničkih fakulteta s kojim možemo kvalitetno raditi i razvijati projekte koje smo već započeli, primjerice, laboratorij za automobilske i mehatroničke sustave, laboratorij learningfactory i laboratorij za robotiku. Fakultet, njegovi djelatnici i studenti imaju veliku priliku razmjene, učenja i stjecanja novih iskustava, stoga je ovo jako važno za kvalitetan razvoj i napredak Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike''.

Kopirati
Drag cursor here to close