Domaćin kongresa

U Mostaru najznačajniji događaj iz oblasti nefrologije, dijalize i transplantacijske medicine

Mostar domaćin 4. nefrološkog kongresa mediteranskih zemalja  
Sci-Tech / Znanost | 10. 04. 2018. u 14:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti mediteranski nefrološki kongres održat će se od 20. do 22. travnja u Mostaru, a okupit će istaknute stručnjake iz BiH, Hrvatske, Italije, Turske, Grčke, Albanije, Španjolske, Crne Gore, Tunisa, Slovenije, Libije i Alžira.

Ovo je najznačajniji događaj iz oblasti nefrologije, dijalize i transplantacijske medicine, a organizacija skupa najbolje je priznanje nefrolozima Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Organizacionog i znanstvenog odbora Kongresa.

Predsjednica Kongresa prof. dr. Halima Resić istakla je kako će predavanja tretirati teme iz oblasti transplantacione medicine, dijalize i nefrologije, što je od neprocjenjivog značaja za nefrologe u BiH jer će se obrađivati svi problemi i izazovi sa kojima se liječnici susreću u svakodnevnom radu.

"Znanstveni i Organizacijski odbor Kongresa uradio je sve pripreme za održavanje ovog značajnog događaja, te su delegirane teme birane u skladu s postojećim nefrološkim, transplantacijskim i dijaliznim problemima i tokovima. U okviru sesija neizostavan je interaktivni dio, u kojem će sudionici međusobno razmijeniti postojeća iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju", istaknula je Resić.

Predsjednica Znanstvenog odbora Kongresa prof. dr. Enisa Mešić kazala je da organizacijom 4. nefrološkog kongresa mediteranskih zemalja nefrolozi još jednom pokazuju da u medicini nema granica i da su svi posvećeni zajedničkom cilju, a to je unaprjeđenje zdravlja i liječenja stanovnika naše regije.

"Mediteran, jedna od najvažnijih geopolitičkih i civilizacijskih regija u svijetu, prepuna je sličnosti i različitosti u svemu, pa tako i u medicini i uspjehu u liječenju bubrežnih bolesnika. Nadamo se da će četvrti susret mediteranskih nefrologa donijeti kvalitetne prijedloge za unapređenje liječenja bubrežnih bolesnika, naročito u oblasti bubrežne transplantacije i oblasti nefrologije u stanjima prirodnih i humanih katastrofa", istaknula je Mešić.

S obzirom na porast dijaliznih pacijenata u BiH, Kongres je od neprocjenjivog značaja za razvoj ove grane medicine u našoj zemlji, navode organizatori.

Naučni skup održava se uz podršku Svjetskog i Europskog udruženja nefrologa.

Kopirati
Drag cursor here to close