Sighter

Startup INTERA TP-a oduševio stručni žiri u Zadru

Mostarski tim oduševio je stručni žiri prezentirajući aplikaciju Feel the City čiji je osnovni cilj olakšati pristup različitim volonterskim akcijama i pokretima.
Sci-Tech / Znanost | 16. 10. 2018. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve više gradova u regiji približava se konceptu pametnih gradova kako bi unaprijedili životni standard svojih građana.

Korak bliže tom konceptu proteklog je vikenda došao i grad Zadar zahvaljujući prvom međunarodnom My Smart City hackathonu i konferenciji koji su organizirali Agencija za razvoj Zadarske županije i Grad Zadar kroz projekt CODE financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.

Trodnevni program započeo je u četvrtak, 11. listopada 2018. godine 24-satnim hackathonom tijekom kojeg je 19 timova podijeljenih na početnu i naprednu razinu radilo na kreiranju pametnih softverskih rješenja u okviru zadanih područja gospodarstva, mobilnosti, kvalitete života i uprave.

Timovi su svoja rješenja prezentirali naredni dan, u petak, pred stručnim žirijem koji je najboljim timom početne razine proglasila tim Panonski mornari iz Tuzle, a prvo mjesto napredne razine je dodijelila timovima El Negocio i Sighter.

Potonji su svoje pravo na sudjelovanje ostvarili zahvaljujući Code Hub-u Mostar s obzirom da je INTERA Tehnološki Park, uz BIT Centar Tuzla i IPC Tehnopolis iz Nikšića, jedan od partnera na projektu CODE.

Mostarski tim Sighter, inače startup poduzeće INTERA TP-a, oduševio je stručni žiri prezentirajući aplikaciju Feel the City čiji je osnovni cilj olakšati pristup različitim volonterskim akcijama i pokretima. Prepoznajući značaj njihove aplikacije za društvenu zajednicu, žiri ih je nagradio novčanom nagradom od 15.000 HRK.

Program je završio u subotu, prezentacijama i panel diskusijama na kojima su regionalni IT stručnjaci podijelili svoja iskustva o pametnim gradovima. O razvoju lokalne IT zajednice u okviru posljednje panel diskusije govorila je i Meliha Gekić Lerić, voditeljica poslovnog inkubatora INTERA Tehnološkog Parka.

Ovaj događaj samo je jedan od izvrsnih rezultata suradnje partnerskih institucija iz triju zemalja koje svojim aktivnostima svakodnevno doprinose razvoju gospodarstva i IT scene.

S tim ciljem će se i u narednom periodu u okviru projekta CODE provoditi aktivnosti podrške razvoju poduzetništva, a već za godinu dana će se ponovno organizirati i sličan hackathon i konferencija, naveli su iz INTERA TP.

Kopirati
Drag cursor here to close