BiH

Srednjoškolac si i voliš znanost- Prijavi se!

U sklopu natjecanja, timovi predlažu zanimljive i znanstveno korisne eksperimente koji se mogu izvršiti u akceleratorima čestica CERN i DESY.
Sci-Tech / Znanost | 07. 02. 2019. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 „Asocijacije za napredak nauke i tehnologije“ poziva sve bh. srednjoškolce koji vole znanost  i znanstvene eksperimente da se najdalje do 17 veljače prijave na natjecanje “CERN Beamline for Schools 2019”.

U sklopu natjecanja, timovi predlažu zanimljive i znanstveno korisne eksperimente koji se mogu izvršiti u akceleratorima čestica CERN i DESY, a nagrada za najbolje je jedinstvena – mogućnost da tijekom 10-12 dana predloženi eksperiment pretoče u realnost upravo na CERN-u ili DESY-u, mjestima koja su izrodila internet, modernu fiziku i brojne Nobelove nagrade!

Svi sudionici koji uspješno prođu njihov proces selekcije za mentore će imati Amera Ajanovića, doktoranta na Imperial i King ̇s College London i bivšeg stažistu na CERN-u te Senada Isakovića i Mirsada Tunju, M.Sc., studente na PMF UNSA u oblasti fizike čestice.

Učenici koji ne budu ušli u bh. tim pod podrškom ANNT-a, mogu bez ikakvih prepreka formirati i svoj tim uz pronalazak adekvatnog mentora.

Osim toga, budući da je rok za slanje prijedloga eksperimenta i videa CERN-u 31.ožujka., u slučaju da sudionici smatraju da zbog drugih obveza nemaju dovoljno vremena za sudjelovanje ove godine, mogu se svakako prijaviti za sljedeću godinu natjecanja! Naime, ANNT će vršiti selekciju i za “CERN Beamline for schools 2020” i to u sljedeća tri roka za prijave: 05.svibnja, 01.rujna i 24.studenog.

Broj mjesta u timu nije ograničen, te je jedini kriterij kvaliteta vaše prijave tj. svaka dobro napisana prijava će biti prihvaćena! Stoga iskoristite ovu priliku i pošaljite što bolju prijavu!

 

Više detalja možete pronaći na mail adresi  [email protected] ili na njihovoj  Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close