od 21. do 23. rujna

Šesti Kongres anestetičara počinje u petak u Mostaru

Na skupu se očekuje oko 200 sudionika, predsjednika i predstavnika udruženja iz BiH, zemalja regije, te Francuske i Švedske.
Sci-Tech / Znanost | 20. 09. 2018. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti Kongres anestetičara s međunarodnim sudjelovanjem održat će se u Mostaru od 21. do 23. rujna, u organizaciji Udruženja anestetičara med.sestara/tehničara, intenzivne terapije, reanimacije i transfuzije u BiH - PULS. 

Na skupu se očekuje oko 200 sudionika, predsjednika i predstavnika udruženja iz BiH, zemalja regije, te Francuske i Švedske. 

Među njima su i predsjednik Svjetske federacije medicinskih sestara i tehničara (IFNA) Pascal Rod, predsjednica IFNA-e za Balkan Zorica Kardoš, dr. med. znanosti iz Švedske Vedrana Vejzović, te brojni drugi eminentni svjetski stručnjaci iz te oblasti.   

Tijekom tri dana kongresa bit će objavljeno 90 stručnih radova iz oblasti anestezije, reanimacije, intenzivne njege, terapije bola, urgentne medicine i transfuzije. 

Predsjednik Udruženja anestetičara u BiH Mevludin Babajića ističe kako će poseban fokus na ovogodišnjem kongresu biti na problemu nepriznavanja koeficijenata specijalizanata anestetičara i intenzivista, a s kojim se suočavaju specijalizanti te struke u cijeloj regiji.  

Svečano otvaranje kongresa najavljeno je za petak, 21. rujna, u Centru za kulturu grada Mostara u 18 sati, priopćili su organizatori.


Kopirati
Drag cursor here to close