100-megabitni internet

Pušten u rad besplatan Internet na cijelom SUM-u kojeg nema ni jedan kampus u regiji

Voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru Tomislav Volarić objašnjava kako je u kampusu puštena velika brzina interneta, 100-megabitni internet, koju nema ni jedan kampus u regiji.
Sci-Tech / Znanost | 27. 09. 2018. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Član Uprave HT ERONET-a Tomislav Ruk je naglasio kako je besplatna Wi-Fi mreža kontinuitet suradnje ERONET-a i Sveučilišta u Mostaru.

Foto: www.sum.ba / Pušten u rad besplatan Internet na cijelom kampusu SUM-a

''Želim da besplatan pristup internetu svim studentima omogući nesmetan pristup u svrhu školstva i obrazovanja te se nadam da će im biti od koristi u njihovom radu da uspješno završe studij'', kazao je Ruk.

Voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru Tomislav Volarić objašnjava kako je u kampusu puštena velika brzina interneta, 100-megabitni internet, koju nema ni jedan kampus u regiji.

''Digitalna transformacija obrazovanja neće stati na ovome. Radit ćemo na cijeloj digitalizaciji naših nastavnika i studenata te smatramo kako je to jedini i pravi put za Sveučilište budućnosti'', istaknuo je Volarić.

Rektor SUM-a Tomić i predsjednik Vlade HNŽ-a Herceg obišli radove na kampusu

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i predsjednik Vlade Hercegovačko –neretvanske županije Nevenko Herceg obišli su radove na rekonstrukciji kampusa Sveučilišta u Mostaru.

Rektor dr. Tomić je istaknuo kako u posljednjih godinu dana SUM puno ulaže u rekonstrukciju, u oblikovanje jednog novog, modernijeg i suvremenog Sveučilišta.

Foto: www.sum.ba / Rektor SUM-a Tomić i predsjednik Vlade HNŽ-a Herceg obišli radove na kampusu

„Radovi koji čekaju godinama započeli su ovo ljeto isključivo zahvaljujući sredstvima vlade HNŽ-a. Želimo da studenti studiraju u boljem ambijentu, da se bolje osjećaju i da ovo bude jedan lijep i moderan kampus za sve nas i za sve posjetitelje kako bi vidjeli snagu Sveučilišta“, kazao je Tomić.

Značajan doprinos ovom projektu uložio je Herceg, jer je vlada HNŽ-a u cijelosti osigurala sredstva za rekonstrukciju kampusa Sveučilišta, stoji u priopćenju Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

"Želim da u novom, opremljenom kampusu borave studenti, da se ugodno osjećaju u amfiteatru koji će biti izgrađen. Sveučilište je napravilo velike korake na internacionalizaciji, na međusveučilišnoj suradnji, širenju znanja i vještina koje traži tržište rada, uistinu jedna čestitka upravi SUM-a za sve što rade i za sve što planiraju raditi“, naglasio je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close