Priznanje bh. kirurgiji

Prof.dr. Samir Delibegović član Edukacijskog komiteta EAES-a

U okviru Wintermeetinga, održan je i sastanak Edukacijskog komiteta EAES-a, gdje su predstavljeni novi članovi komiteta prof.dr. Miloš Bjelović iz Srbije i prof.dr. Samir Delibegović iz Bosne i Hercegovine.
Sci-Tech / Znanost | 07. 02. 2020. u 08:14 Piše: Amra Odobašić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wintermeeting Krakow 2020 EAES-a (Europskog udruženja endoskopskih hirurga) održan je 24. siječnja 2020. u Krakowu, Poljska, s glavnom temom ''Tehnologije za sprečavanje i liječenje komplikacija'', uz predstavljanje pravca u kojem ide moderna endoskopska kirurgija, da je prisutan intenzivniji razvoj robotske kirurgije, 3-D simulacija te primjena sofisticiranih slikovnih tehnika u samim kirurškim procedurama.

U okviru Wintermeetinga, održan je i sastanak Edukacijskog komiteta EAES-a, gdje su predstavljeni novi članovi komiteta prof.dr. Miloš Bjelović iz Srbije i prof.dr. Samir Delibegović iz Bosne i Hercegovine.

Prijem navedenih novih članova predstavlja ne samo osobnih uspjeh dvojice profesora, već priznanje Srbiji i BiH na uloženom trudu u razvoju endoskopske kirurgije.

Uspjeh i rezultati ne pojavljuju se slučajno, smatra prof.dr Samir Deliegović. Ističe da su strpljenje, usmjerenost na ideju i cilj, te požrtvovanost u radu neophodni u razumijevanju i prihvaćanju brojnih novih tehnologija i postizanju razvoja struke.

''Ovo jeste priznanje i cijeloj bosanskohercegovačkoj kirurgiji'', kaže prof. Delibegović.

Članstvo prof. Delibegovića u Edukacijskom komitetu Europskog udruženja endoskopskih kirurga olakšat će, u budućnosti,  prijem novih članova iz Bosne i Hercegovine, posebno članova Udruženja endoskopskih kirurga u BiH, čiji je predsjednik prof.dr Samir Delibegović.

Edukacijski komitet je na svom sastanku poseban naglasak usmjerio prema zemljama Jugoistočne Europe.

"Članovi Udruženja endoskopskih kirurga BiH (UEHBH), dr. Adnan Šatrović iz Travnika, prof.dr. Nenad Lalović iz Foče, dr. Jovan Mišić iz Doboja i dr. Milan Todorović iz Bijeljine, tijekom godine bit će uključeni u projekte edukacije u nekim od europskih centara uz pomoć Edukacijskog komiteta EAES-a.

Kopirati
Drag cursor here to close