Natječaj otvoren

Prijavite svoj znanstveno - istraživački rad na Noć istraživača

Natječaj za sudjelovanje u ovogodišnjoj Noći istraživača BiH otvoren je do 20. rujna 2018. godine
Sci-Tech / Znanost | 10. 09. 2018. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmu godinu za redom u Bosni i Hercegovini se obilježava najzabavnija noć znanosti i istraživačkog rada, ''Europska Noć istraživača 2018'' pod sloganom ''Let’s STEAM: Stvarajmo nove prilike''. Ove godine manifestacija će biti obilježena u petak, 28. rujna, sa početkom u 17 sati, u devet bh. gradova - u Banjaluci, Bijeljini, Brčkom, Goraždu, Konjicu, Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Zenici.

Kako navode u priopćenju organizatori, sve zainteresirane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave znanosti, istraživanjem i inovacijama su pozvani da se i ove godine prijave za sudjelovanje u Noći istraživača 2018 u nekom od ovih devet gradova. Svoj rad možete predstaviti kroz znanstveni sajam, znanstveni kutak ili natjecanjem za srednje škole u okviru kojeg će se posebno cijeniti ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost.

Natječaj za sudjelovanje u ovogodišnjoj Noći istraživača BiH otvoren je do 20. rujna 2018. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti predstavljene na Noći istraživača koja će biti održana u petak, 28. rujna u više gradova u BiH, a pobjednici srednjoškolskih timova će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Cilj manifestacije je povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u BiH, podrška istraživačima i promocija dostignuća lokalnih naučnika, inovatora i poduzetnika. I ove godine će posjetiteljima biti predstavljeno mnoštvo zabavno-informativnih sadržaja kroz različite interaktivne eksperimente, predavanja i igre, te znanstvenu zabavu na kraju, priopćili su.

Inače, Noć istraživača se od 2005. godine organizira svakog posljednjeg petka u rujnu, pod pokroviteljstvom FP7 programa Europske unije, s ciljem promocije znanstvenih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o utjecaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Europe, pa je tako 2014. godine održana u više od 300 gradova u 30 europskih država. Od 2014. godine ''Noć istraživača'' je postala ''Europska noć istraživača'' pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close