Dijeljenje iskustava u praksi

Posušje ugostilo X. Županijsko natjecanja iz pružanja prve pomoći

Realistično se simulirao požar i prometna nesreća, te reakcija hitnih službi koje su spašavale unesrećene. Akcija je ispraćena gromoglasnim pljeskom gledatelja.
Sci-Tech / Znanost | 16. 05. 2019. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim defileom na Trgu hrvatskih branitelja, te postrojavanjem sudionika u Posušju je otvoreno jubilarno X. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći.

Čast otvaranja pripala je predsjedniku Općinskog vijeća Ivanu Lončaru. On je u svoje ime, te u ime načelnika općine Branka Bage uputio pozdrave nazočnima te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovo jubilarno natjecanje održi u Posušju.

Izrazio je nadu da će Crveni križ ŽZH, Crveni križ općine Posušje, hitna medicinska pomoć, gorska služba spašavanja, vatrogasci, policija te sve institucije i organizacije kojima je svrha osnivanja zaštita i unaprjeđenje zdravlja te socijalne zaštite, nastaviti ovako dobru suradnju i u idućem vremenu, a sve na korist unaprjeđenja humanih ciljeva i spašavanja ljudskih života.

Ravnatelj Uprave CZ ŽZH i načelnik Županijskog stožera CZ  Drago Martinović, uz pozdrave nazočnima, izrazio je zadovoljstvo što se u posljednjih desetak dana dva puta u Posušju organiziraju slični događaji, podsjećajući na zajedničku akciju od 7. svibnja kada je izvedena pokazna vježba gašenja požara na benzinskoj crpki.

Treba reći i kako je Martinović u prvom dijelu programa bio moderator i voditelj pokaznih vježbi.

One su uslijedile odmah nakon uvodnih govora, a pokazale su spremnosti civilne zaštite, gorske službe spašavanja, vatrogasaca, i hitne medicinske pomoći.

Realistično se simulirao požar i prometna nesreća, te reakcija hitnih službi koje su spašavale unesrećene. Akcija je ispraćena gromoglasnim pljeskom gledatelja.

U drugom djelu programa uslijedila su natjecanja osnovnih i srednjih škola s područja cijele županije koje su pobijedile na općinskim, odnosno gradskom natjecanju iz pružanja prve pomoći.  To su Srednja strukovna škola Posušje, Gimnazija fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega, Srednja škola A.B. Šimića iz Gruda, Druga OŠ Široki Brijeg, OŠ Marka Marulića iz Ljubuškog, OŠ A.B. Bušića Rakitno i OŠ Ruđera Boškovića Grude.

Tako se 80 sudionika natjecalo na četiri zahtjevna poligona, gdje su pokazali stečena znanja iz prve pomoći, simulirajući svakodnevne situacije u kojima se možemo naći, ističu organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close