Znanost na zabavni način

Pogledajte što vas sve čeka na ovogodišnjoj Noći istraživača u Mostaru

U isto vrijeme krenut će i natjecanje srednjih škola za najbolji znanstvenoistraživački projekt 'Mladi znanstvenici kreiraju bolji svijet'.
Sci-Tech / Znanost | 28. 09. 2018. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Noć istraživača

Mostar će u ovogodišnjoj noći istraživača koja se održava u petak, 28. rujna, ući na tri lokacije, na Španjolskom trgu, Španjolskoj sobi Koledža Ujedinjenog svijeta te u Code Hubu.

Ceremonija otvaranja Noći istraživača bit će na Španjolskom trgu kada će u 17 sati započeti interaktivni sajam znanosti i inovacija ''stvarajmo nove prilike'', kada se mogu posjetiti štandovi izlagača, sudjelovati u radionicama, eksperimentima i znanstvenim igrama gdje će se moći saznati što rade znanstvenici i inovatori.

Organizatori napominju da će se na štandovima Sajma znanosti i inovacija očekivati tajni tragovi ''Potrage za slatkim blagom!''.

U isto vrijeme krenut će i natjecanje srednjih škola za najbolji znanstvenoistraživački projekt 'Mladi znanstvenici kreiraju bolji svijet'.

U Noći istraživača mališani će imati mogućnosti vidjeti što to rade znanstvenici kroz kreativne radionice, igre, robotika i druga znanstvena otkrića. Što će sve biti, pogledajte na poveznici.

Španjolska soba Koledža Ujedinjenog svijeta u 17.45 bit će nagradni kviz za male i velike 'Istražimo Evropsko kulturno naslijeđe', nakon čega će biti predavanje profesora Elvira Čajića o isplativosti gradnje vjetroelektrana na području Grada Mostara.

Code Hub bit će zabavna radionica 3D printinga za sve uzraste u organizaciji tima INTERA tehnološkog parka.

Od 18 sati će na Španjolskom trgu biti 'Potraga za slatkim blagom' za mališane od 4 do 8 godina. U 20.30 će biti proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Party za sudionike Noći istraživača bit će u OKC Abrašević uz DJ Marinu Mimozu.

Evropska Noć istraživača je pokrenuta 2005. godine pod pokroviteljstvom FP7 programa Europske unije i organizira se svakog posljednjeg petka u rujnu, s ciljem promocije znanstevnih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o utjecaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od 2014. godine ''Noć istraživača'' je postala ''Europska noć istraživača'' pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close