Microsoft

Pobjednik 3. IT natjecanja Sead Smailagić ide po zlato u New York

Drugo mjesto je osvojila učenica Prve gimnazije Sarajevo Amra Kodžaga, dok je treće mjesto zauzeo učenik Srednje elektrotehničke škole iz Mostara Zaim Mehić.
Sci-Tech / Znanost | 09. 06. 2019. u 17:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treće IT natjecanje na nivou BiH iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint, kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist natjecanja održano je danas na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 

Najviše bodova osvojio je učenik Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle Sead Smailagić. Tom pobjedom Smailagić se plasirao na svjetsko natjecanje Microsoft Office Specialist, koje će biti održano u New Yorku, krajem srpnja.

Drugo mjesto je osvojila učenica Prve gimnazije Sarajevo Amra Kodžaga, dok je treće mjesto zauzeo učenik Srednje elektrotehničke škole iz Mostara Zaim Mehić.  

''Glavni cilj natjecanja je bio da motiviramo učenike i studente da unaprijede nivo znanja i vještina iz osnovnih kompjuterskih alata, te ih dodatno na taj način osnažimo za tržište rada ili pokretanje vlastitog biznisa'', kazala je organizatorica natjecanja i članica Katedre za Menadžment i informacijske tehnologije Ekonomskog fakulteta Amra Kapo.  

Dekanica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Jasmina Selimović istaknula je da je na natjecanju sudjelovalo 40 mladih ljudi iz Banja Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva, koji su na predkvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima pokazali najbolja znanja iz osnovnih kompjuterskih vještina.

''Prošle godine u SAD-u natjecatelj iz Tuzle je osvojio brončanu medalju. Ove godine ne očekujemo ništa manje. IT je budućnost svijeta u kojem živimo i upravo ove generacije treba da budu kreatori budućih tehnoloških pravaca. Stvaranjem pretpostavki za stjecanje najsuvremenijih znanja i vještina iz oblasti IT-a, dajemo priliku našim mladim ljudima da postanu konkurentni na svjetskom tržištu rada i budu najbolji u onome što vole da rade'', zaključio rukovoditelj Katedre za Menadžment i informacijske tehnologije Zlatko Lagumdžija, priopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close