Valja nama preko

Pedesetak studenata građevinarstva na konferenciji u Mostaru

Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Međunarodna udruga građevinarstva IACES LC Mostar organizirali su drugu po redu konferenciju studenata građevinarstva pod nazivom "Valja nama preko".
Sci-Tech / Znanost | 30. 11. 2018. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Međunarodna udruga građevinarstva IACES LC Mostar organizirali su drugu po redu konferenciju studenata građevinarstva pod nazivom "Valja nama preko". 

Nakon uspješno realizirane konferencije prošle godine, organizacijski tim odvažio se postaviti nove ciljeve za ovu godinu. Konferencija se održala od 22.11. do 25.11.2018. godine u Mostaru.

Na VNP2018,  odazvalo se  50-tak studenata iz Zagreba, Osijeka, Splita, Sarajeva, Tuzle, Mostara, Novog Pazara, Kraljeva i Novog Sada.

Svrha ove  konferencije je da se studenti međusobno upoznaju, razmijene svoja iskustva i znanja, steknu nova prijateljstva, nauče nešto korisno i zanimljivo i najvažnije da se dobro zabave.

Foto: PR / Posjeta studenata Tehnološkom parku INTERA

Studenti Građevinskog fakulteta ostvarili su suradnju sa studentima Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i time pokazali ozbiljnost, otvorenost i želju za rastom i napredovanjem.

Za razliku od prošle godine, konferencija "Valja nama preko" je ove godine bila  posebno usredotočena na građevinsku struku, pa su sudionici imali priliku naučiti nešto više o tunelogradnji kroz dva stručna predavanja: "Tunelogradnja u splitskom području u posljednjih 25 godina" prof.dr.sc. Davora Bojanića sa Fakulteta Građevine, arhitekture i geodezije iz Splita i "Izgradnja tunela u Hrvatskoj-od teorije do prakse" prof. dr. sc. Saše Ahac i dipl. ing. građ. Željka Stepana sa Građevinskog fakulteta iz Zagreba.

Osim predavanja studentima smo organizirali dvodnevnu edukaciju u softveru SCIA Concrete Section, koju je održala firma Baldinistudio također iz Zagreba. Da je onferencija prilagođena vremenu u kojem se nalazimo ne pokazuje samo radionica  BIM softvera već i posjet Tehnološkom parku INTERA gdje su se studenti upoznali s 3D printanjem.

Ono što je bilo u neslužbenom dijelu konferencije je kviz znanja za koje su pobjednici dobili vrijedne nagrade, obilazak Mostara, te odlazak u špilju i muzej Vjetrenica.

Od večernjeg programa posebno se ističe GALA večer koja je organizirana u Lucullus music baru.

Kopirati
Drag cursor here to close