Code Challenge by Switch

Održano prvo natjecanje u programiranju na Sveučilištu u Mostaru

Osnovni cilj projekta je potaknuti studente na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja na Sveučilištu u Mostaru.
Sci-Tech / Znanost | 26. 05. 2018. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanje Code Challenge by Switch u organizaciji udruge Switch održano je na Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti.

Osnovni cilj projekta je potaknuti studente na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja na Sveučilištu u Mostaru.

Uvjerljivu pobjedu odnio je tim "3%" (Hrvoje Ljubić, Darko Bošnjak i Anton Martinović studij Informatike FPMOZ) na temu Ekologije: problemski zadatak "Komunalni sustav" i tako osvojio nagradu Samsun Galaxy S8.

Drugo mjesto osvojio je tim "Bazinga" (Marin Bošnjak, Brigita Šahinović i Marija Tuka studij Informatike FPMOZ) na temu Zdravstva: problemski zadatak "Sustav za traženje darovatelja krvi" te osvojio novčanu nagradu u iznosu od 600 KM.

Treće mjesto osvojio je tim "Bits please" (Mario Rajič, Ivan Ostojić i Robert Rozić studij Računarstva FSRE) također na temu iz područja Zdravstva: "Transfuziologa" te osvojili novčanu nagradu od 300 KM.

Jedan od natjecatelja Marin Bošnjak je istaknuo kako mu se svidjela ideja o ovom natjecanju.

''Svaka čast svim timovima, jer su pokazali izuzetno znanje u području programiranja. Bez obzira na poziciju koju smo zauzeli, ovo je jedno lijepo iskustvo u kojem smo stekli nova poznanstva kao i iskustvo za budući rad. Nadam se da će se ovaj događaj nastaviti organizirati i u idućim godinama i da će mladi prepoznati potencijal koji nudi“, izjavio je za Bošnjak.

Prvi dan natjecatelji su bili zaduženi za izradu i realizaciju rješenja, a drugi dan su predstavljali svoja programska rješenja pred stručnim žirijem. Natjecalo se osam timova.

Članovi stručnog povjerenstva bili su dr.sc. Tomislav Volarić, doc. (IT Centar SUM), dr. sc. Goran Kraljević (HT ERONET), dr. sc. Nikola Papac (Centar za poduzetništvo, SUM), Ivan Krešić (SPARK), Ivan Vučina (Nsoft), Daniel Vasić, v.assist (FPMOZ) i predstavnik IT Odjela. S

vi članovi povjerenstva zajedno s svim ostalim natjecateljima jednoglasno su se složili da je tim "3%" pokazao najvišu razinu.

Kopirati
Drag cursor here to close