Vrijedan 98.000 KM

Odjel ginekologije Doma zdravlja Široki Brijeg dobio novi ultrazvuk

Uređaj je koštao 98.000 KM, a kupljen je putem javnog natječaja sredstvima Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.
Sci-Tech / Znanost | 14. 12. 2018. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ginekološki odjel Doma zdravlja Široki Brijeg u srijedu je dobio novi ultrazvuk.

Kako nam je rečeno iz ove zdravstvene ustanove, uređaj je koštao 98.000 KM, a kupljen je putem javnog natječaja sredstvima Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Riječ je uređaju Voluson P6 kojeg je proizvela američka tvrtka General Electric Healthcare te je jedan od najnovijih i najboljih uređaja ovoga tipa.

Foto: Bljesak.info / Ultrazvuk Voluson P6

''Novi ultrazvuk je vrlo bitan u kompletnom pregledu trudnica i ginekološki jer ima dvije neophodne sonde - vaginalnu i abdominalnu. Uređaj ima mogućnost kolor doplera i 4D prikaz. Za razliku od toga na čemu smo radili, sada je ovo vrh'', izjavila je za Bljesak.info dr. Drina Zeljko, ginekologinja u širokobriješkom Domu zdravlja.

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, s početkom 2019. godine Dom zdravlja Široki Brijeg kreće u proširenje zgrade te će na dva kata ''niknuti'' prostorije za rendgen i fizikalnu terapiju dok se u starim prostorijama hitne pomoći trenutačno uređuje specijalističko-konzultativni odjel.

Foto: Bljesak.info / Ultrazvuk Voluson P6
Kopirati
Drag cursor here to close