Radionica

O značaju krških polja u Tomislavgradu

U okviru programa Konferencije prikazan je film o turističkim vrijednostima Duvanjskog i Livanjskog polja, održane su prezentacije o kraškima poljima
Sci-Tech / Znanost | 19. 10. 2017. u 10:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekla dva dana Tomislavgrad je bio domaćin Druge međunarodne radionice o krškim poljima kao močvarnim staništima od državnog i međunarodnog značaja.

Tijekom dva dana trajanja Konferencije, u popodnevnim satima u Hotelu 'Tomislav' održavan je radni dio skupa, dok su u poslijepodnevnim satima sudionici obilazili okolna kraška polja.

U okviru programa Konferencije prikazan je film o turističkim vrijednostima Duvanjskog i Livanjskog polja, održane su prezentacije o kraškima poljima, Ornitološko društvo "Naše ptice" iz Sarajeva predstavilo je rezultate svog 15-godišnjeg rada te predstavljena revizija kraških polja kao potencijalnih IBA područja.

Drugog dana priređeno je predavanje o održivom upravljanju i turizmu na kraškim poljima te o valorizaciji prirodnih vrijednosti kraških polja i akcijskim planovima za njihovu zaštitu.

Organizatori Konferencije bili su udruga "Naša baština" iz Tomislavgrada, Ornitološko društvo "Naše ptice" iz Sarajeva, Fondacija "EuroNatur" iz Radolfzella i Centar mladih Livno.

Kopirati
Drag cursor here to close