EpiVacCorona

Napreduje testiranje drugog ruskog cjepiva protiv koronavirusa

”Svi dobrovoljci koji su primili cjepivo su dobro”, navodi se u priopćenju, ističući kako nije bilo nikakvih komplikacija.
Sci-Tech / Znanost | 04. 08. 2020. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Testiranja za potencijalnu drugu rusko cjepivo protiv koronavirusa, idu u dobrom smjeru, naveli su državni dužnosnici u utorak, javlja Anadolija.

Dobrovoljci koji su primili doze cjepiva EpiVacCorona, koju je razvio Državni istraživački centar Vector, osjećaju se dobro, navodi se u priopćenju ruskog Federalnog ureda za dobrobit ljudi.

”Svi dobrovoljci koji su primili cjepivo su dobro”, navodi se u priopćenju, ističući kako nije bilo nikakvih komplikacija.

Kirill Dmitriyev, čelnik ruskog Fonda za direktne investicije, kazao je kako očekuje da prvo cjepivo koje je razvio Institut Gamaleya u Moskvi, bude registrovana u Rusiji u roku od deset dana.

Upiti za rusko cjepivo protiv koronavirusa pristigli su iz više od 20 zemalja, tvrdi on.

”Trenutno više od pet zemalja radi aktivno s nama na pokretanju masovne proizvodnje ruskog cjepiva, uključujući Indiju i Brazil”, dodao je on.

Masovna proizvodnja oba ruska cjepiva trebala bi početi ove jeseni, usljed treće faze testiranja.

Samo odrasle osobe će u početku moći primiti cjepivo, zbog zakona u okviru kojeg cijepljenje djece zahtijeva puni ciklus testiranja vakcine.

Treća faza testiranja će trajati najmanje pet mjeseci zbog čega će cjepivo namijenjeno djeci moći biti dostupna tek sljedeće godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close