Na Univerzitetu Džemal Bijedić traju Dani prirodnih nauka

Na Univerzitetu Džemal Bijedić traju Dani prirodnih nauka

Sci-Tech / Znanost | 26. 03. 2019. u 13:56 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevna manifestacija pod nazivom ''Dani prirodnih nauka'' počela je danas u organizaciji Nastavničkog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

Ova manifestacija organizira se po drugi put sa ciljem popularizacije prirodnih znanosti i približavanja znanosti mlađoj populaciji, kako bi se mogli lakše snaći u novome svijetu, svijetu znanosti.

Foto: PR / Dani prirodnih nauka u organizaciji Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić

Tijekom prvog dana manifestacije, odjele Biologija i Hemija Nastavničkog fakulteta posjetili su učenici četiri srednje škole sa područja Hercegovačko-neretvanske županije.

Oko 100 učenika srednjih škola moglo je uživati u laboratorijima i praktikumima Nastavničkog fakulteta. U tu svrhu nastavnici, asistenti i studenti odjela Hemija i Biologija su za učenike pripremili različite interaktivne sadržaje, prije svega, namijenjene mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti.

Studenti Nastavničkog fakulteta nisu krili svoje zadovoljstvo da kroz zabavu, učenje uz igru i prezentacije sudjeluju u osvještavanju šire javnosti o važnosti izgradnje društva zasnovanog na znanju i njegovoj primjeni, a učenici uživali u posjeti.

Foto: PR / Dani prirodnih nauka u organizaciji Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić
Kopirati
Drag cursor here to close