Matletijada

Mostarski učenici matematičkim kvizom obilježili Dan broja pi

Ove se godine za natjecanje prijavilo 47 ekipa ( 188 učenika) što je najbolji pokazatelj koliki je zanimanje učenika za ovaj zanimljivi kviz.
Sci-Tech / Znanost | 14. 03. 2018. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gimnaziji fra Grge Martića u Mostaru proslavljen je Dan broja pi i održano je finale šeste „Matletijade", matematičkog kviza kojeg već tradicionalno pripremaju učenici izborne nastave matematike s profesoricom Ljiljom Drljo.

Ove se godine za natjecanje prijavilo 47 ekipa ( 188 učenika) što je najbolji pokazatelj koliki je zanimanje učenika za ovaj zanimljivi kviz, osmišljen s ciljem da se matematika učenicima približi na zabavan način.

Nakon nekoliko eliminacijskih krugova izdvojile su se četiri najbolja tima, tako je u borbi za treće mjesto pobjedu odnijela ekipa Frozen pobijedivši tim Popović Magdalena.

U finalu su se natjecale ekipe Dolje ptico bijelaaa i Upala sinusa. Nakon napetog rješavanja zadataka pobjedu je odnijela ekipa Upala sinusa.

Pobjednici, kao i svi sudionici finalne večeri dobili su i vrijedne nagrade koje su im omogućili KRAŠ, SPARK business park, teretana MO-GYM, te im se organizatori ovim putem zahvaljuju na podršci.

Uz matematičko natjecanje večer je uljepšana pjesmom za koju su bili zaduženi Marjan Maro Zovko, Marin Ćubela i Jelena Krešić, kao i igrokazima u izvedbi učenika ove škole koje su izveli Ivan Ćorić,Ante Marić i Ivan Prskalo.

Kopirati
Drag cursor here to close