Predavanje Krešimira Mišaka

Mostarci 'pogledali' svijet drugačijim očima

Predavanje, koje je publika pratila bez daha
Sci-Tech / Znanost | 26. 05. 2018. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krešimir Mišak, novinar, glazbenik, pisac znanstvene fantastike te voditelj kultne emisije ”Na rubu znanosti”, večeras je gostovao u Mostaru.

Predavanje Krešimira Mišaka publika u Mostaru je pratila bez daha, a uzbudljivo predavanje bilo je puno zapleta i šarma sa pregršt novih spoznaja.

Mišak je ranije za Bljesak.info rekao kako ni sam ne zna u kojem smijeru će otići večerašnja priča.

''Možda se to može opisati kao pogled na svijet iz neke sasvim druge perspektive od uobičajene, koja uračunava sve stvarne mada egzotične pojave na koje nismo naučeni obraćati pažnju. Mnogima sam se bavio u nekim svojim knjigama koje će biti okosnica, a ta slika na neki način spaja u jednu cjelinu mnoga naizgled raznorodna područja kao štu su tzv. 'alternativna arheologija', transhumanizam, mistična iskustva, zbivanja u svemirskom okolišu i još mnogo toga.

I meni samom uvijek predstavlja iznenađenje u kojem će smjeru priča otići, jer nad takvom gomilom informacija teško je imati nadzor, ali u konačnici je ionako najvažnije pitanje kako će se čovjek postaviti u određenim okolnostima, kad ih jednom sagleda u njihovom pravom svjetlu'', rekao je Mišak.

Kopirati
Drag cursor here to close