Medicinski fakultet

Mostar: Radionice na temu medicine spavanja

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru organizira radionice o medicini spavanja.
Sci-Tech / Znanost | 01. 02. 2018. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru organizira radionice na radionice na temu medicine spavanja, koja je od velikog značaja za zdravlje ljudi, imajući u vidu sve veći broj pacijenata s poremećajima spavanja, često neprepoznatih i nedijagnosticiranih, pa zato i neliječenih.

Prva radionica je namijenjena stručnjacima medicine spavanja, a bit će održana u vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Petra Krešimira IV bb (Bijeli brijeg bb), u utorak, 6. veljače 2018. godine s početkom u  13:00 sati. Na toj će radionici biti predstavljene sljedeće teme: Poremećaji spavanja s kojima se susrećemo u Centru za medicinu spavanja; Neurofiziologija spavanja i budnosti; Opstrukcijska apneja tijekom spavanja (OSA), prevalencija, dijagnostika i terapija; Kirurško liječenje OSA-e; OSA i pospanost za volanom; Liječenje umjerene OSA-e intraoralnim udlagama.

Druga radionica namijenjena je široj javnosti, a bit će održana isti danu 17:00 sati u Amfiteatru Medicinskog fakulteta. Među ostalim, na toj će radionici biti predstavljene sljedeće teme: Pristup bolesniku s nesanicom; Poremećaji disanja u spavanju; Kako prepoznati bolesnika s poremećajem disanja u spavanju i sl.

Pozvani predavači na radionici su: prim. dr. sc Danilo Hodoba, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Maja Valić, prof. dr. sc. Goran Račić, izv. prof. dr. sc. Renata Pecotić, doc. dr. sc. Tea Galić.

Po završetku njihovih izlaganja, uslijedit će tematska rasprava i prigodno druženje uz domjenak za sudionike i predstavnike medija, navedeno je s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close