Predavanje studentima

Mostar: Marvelovim filmovima do populariziranja znanosti

Predavačica je Jelena Kalinić, autorica bloga 'Quantum of Science' i znanstvena novinarka te potpredsjednica Društva "Nauka i svijet".
Sci-Tech / Znanost | 02. 10. 2019. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predavanje o Marvelovim filmovima održalo se u srijedu na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Predavačica je Jelena Kalinić, autorica bloga 'Quantum of Science' i znanstvena novinarka te potpredsjednica Društva "Nauka i svijet".

Kalinić je istaknula kako su Marlvelovi filmovi jako zabavni, ne traže puno energije da ih se prati te su puni efekata, priopćeno je sa Sveučilišta.

Foto: SUM / Predavanje o Marvelovim filmovima

''Svi oni imaju i popratne PlayStation igrice kao i igrice na internetu, a to je ono što povuče mlade da ih gledaju. Mladi shvate da u Marvelovim filmovima ima priča o crnim rupama, tamnoj materiji, o nekim drugim svjetovima, te ih to zainteresira'', objasnila je Kalinić te upoznala studente s metodama genskih terapija, o tome što se zbiva u kvantnoj fizici kao i o crnim rupama i crvotočinama.

Prodekan za međunarodnu suradnju FPMOZ-a Tomislav Volarić je naglasio kako se ovakvim predavanjima na Sveučilištu u Mostaru želi popularizirati znanost.

Foto: SUM / Predavanje o Marvelovim filmovima

''Bitno nam je da studenti vide kako znanost nije komplicirana, a to smo ovim predavanjem i učinili. Predavačica je kroz superjunake u filmovima približila znanost studentima'', kazao je Volarić.

Predavanje je dio projekta Dijalog za Budućnost koji implementiraju UNDP Bosnia and Herzegovina,UNICEF Bosna i Hercegovina i UNESCOBiH u suradnji s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, priopćeno je sa mostarskog Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close