Best Mostar

'Mostar gRMi' u Hercegovinu doveo mlade inženjere iz cijele Europe

Održan Kongres mladih inženjera 'Mostar gRMi'
Sci-Tech / Znanost | 24. 10. 2017. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić"- BEST Mostar organizirao je od 19. do 22. listopada Kongres mladih inženjera - "Mostar gRMi" koji je okupio studente tehničkih znanosti širom Europe, priopćeno je u utorak iz BEST-a.

Kongres mladih inženjera je događaj koji se organizira dva puta godišnje, a cilj mu je da okupi studente tehničkih znanosti širom Europe u svrhu razgovaranja o aktualnim temama unutar organizacije, pripremanja zastupnika za nadolazeću generalnu skupštinu, te zbližavanje studenata unutar regije.

Kroz dijalog, prezentacije i diskusiju, zastupnici Kongresa su razgovarali i predstavljali dosadašnji rad lokalnih grupacija u proteklih šest mjeseci.

Na ovom događaju sudjelovalo je oko 70 studenata iz Austrije, Slovačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Belgije, Rumunjske, Grčke i Slovenije.

Oni su rješavali zajedničke probleme i savjetovali jedni druge kako da se suoče s raznim izazovima u BEST-u.

Sudionici su imali priliku slušati razne soft-skills treninge koje su držali stručni treneri iz BEST-a i EESTEC-a, poput motiviranja, vođenja sastanaka i pisanja grantova. Kako je istaknuto, ove vještine će se pokazati korisnim ne samo u daljem radu u BEST-u, nego i u njihovim karijerama i tijekom studiranja.

Pored treninga, radile su se evaluacije dosadašnjeg rada te su sudionici jedni drugima davali savjete kako da riješe određene probleme. Također, radilo se i na stvaranju zajedničkog identiteta regije, gdje su sudionici zajedno s trenerima i predavačima pokušali naći zajedničke točke i poveznice u cilju boljeg razumijevanja i bolje suradnje u budućnosti.

Osim toga, kongres je imao kulturno-socijalni aspekt, gdje su sudionici imali priliku vidjeti Mostar i okolinu, probati tradicionalnu hranu i osjetiti bh. kulturu.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 94 univerziteta u 32 države Europe. To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, potom kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Kopirati
Drag cursor here to close