SPARKreators finale

Mostar domaćin državnog natjecanja iz robotike

Pravo sudjelovanja u finalnom natjecanju ima čak 360 osnovnih škola s područja BiH. Događaj je otvoren i besplatan za sve zainteresirane, a trajat će od 11 do 16 sati.
Sci-Tech / Znanost | 23. 04. 2019. u 19:48 Bljesak.info
Kopirati

Petak, 24.5.2019. će biti u znaku robotike jer se taj dan održava finale SPARKreators lige, s početkom u 11 sati u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru. Organizator ovog državnog natjecanja iz robotike je SPARK school.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SPARKreators je projekt preko kojeg SPARK school donira mBot robotiće i dodatnu opremu osnovnim školama u cijeloj BiH.

''Već smo donirali preko 900 robotića od 2016. godine. Igrajući se s ovim robotićima i koristeći ih u nastavi, djeca u osnovnoj školi lakše savladavaju zadatke iz matematike, informatike, fizike, kemije, tehnologije i inžinjerstva. Na taj način ih pripremamo na tzv. STEM zanimanja - zanimanja budućnosti'', navode iz SPARK-a.

Pravo sudjelovanja u finalnom natjecanju ima čak 360 osnovnih škola s područja BiH.  Događaj je otvoren i besplatan  za sve zainteresirane, a trajat će od 11 do 16 sati.

SPARKreators državno finale su podržali sponzori/reformatori: NSoft, Studio Joker, Fram žiral, Namex, Leda, BH Futures Foundation, SYNC, STEMI, Feal, UNIS telekom, te O.Š. Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar.

Kopirati