Međunarodni simpozij

Ličnost u psihijatriji – tema ovogodišnje mostarske psihijatrijske subote

Predavači su ugledni liječnici iz Mostara, Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Zagreba i Splita.
Sci-Tech / Znanost | 30. 05. 2019. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni simpozij ''Šesnaesta mostarska psihijatrijska subota'' održat će se 1. lipnja s počekom u 9 sati u hotelu Mostar, a ovogodišnja tema je ''Ličnost u psihijatriji: značenje u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih smetnji''.

Na simpoziju će biti iznesena, navode organizatori, vrlo zanimljiva predavanja koja će imati za cilj i zadaću pokušati podići razinu znanja i biti u najnovijim trendovima u oblasti značenja ličnosti u psihijatriji, a sve u cilju adekvatne pomoći pacijentima.

Inače, kroz cijelu zapisanu povijest postoje brojni dokazi o velikom zanimanju za čovjekovu ličnost  i naše znanje o tome je sve veće i veće. I pored toga ličnost čovjeka ostaje velika zagonetka jer postoje različiti pogledi, pristupi i nesuglasja oko mnogih odrednica ličnosti pa kad je u pitanju i sama definicija. Većini psihijatara je najprihvatljivija, navode, Eysenckova definicija u kojoj se kaže da je ličnost više ili manje trajna i stabilna organizacija karaktera, temperamenta, intelekta i konstitucije koja određuje njezinu osobitu prilagodbu okolini.

''Polazeći od činjeničnog stanja da u strukturi ličnosti svi imamo sve samo je pitanje doze kao i da u svojoj ličnosti svi imamo svoje posebnosti brojna istraživanja pokazuju veliku važnost ličnosti za dobro zdravlje kao i u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih poremećaja'', rekao je predsjednik organizacijskog odbora  dr. Dragan Babić.

Foto: PR / Program Psihijatrijske subote 2019.

Simpozij je namijenjen psihijatrima i drugim liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima ali i svima ostalim koji imaju izravan dodir s prevencijom ili liječenjem osoba s duševnim smetnjama.

Predavači su ugledni liječnici iz Mostara, Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Zagreba i Splita.

Organizatori događaja su Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u suradnji s Udrugom psihijatara Bosne i Hercegovine i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close