Ostavka

Još jedan raspad u Europi

Europska komisija je branila svoju politiku u borbi protiv krize i objavila kako je po ubrzanoj porceduri odabrano 18 istraživačkih i razvojnih projekata...
Sci-Tech / Znanost | 08. 04. 2020. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef najviše znanstvene organizacije EU Mauro Ferrari podnio je ostavku zbog frustracije na vrhuncu krize koju je izazvao virus korona.

Ferrari je postao predsjednik Europskog istraživačkog vijeća 1. siječnja, ali je glasnogovornik Europske komisije Johannes Barke objavio kako je "profesor Ferrari podnio ostavku" koja odmah stupa na snagu, objavila je agencija AP.

Iznenadna ostavka Ferrarija i oštre kritike koje je izrekao dodatno će pojačati pritisak na institucije EU, koje su optužene da ne rade zajedno u borbi protiv globalne pandemije, prenijela je Srna pisanje agencije AP.

Vijest o ostavci prvi je prenio Financial Times, koji je citirao Ferrarijevo priopćenje.

Rekao je kako je "ekstremno razočaran europskim odgovorom", na pandemiju. Požalio se da je naišao na institucionalne i političke prepreke dok je pokušavao pokrenuti znanstveni program u borbi protiv virusa.

"Vidio sam dovoljno od upravljanja znanosti i političkih operacija u EU. Izgubio sam vjeru u sam ovaj sustav", napisao je Ferrari.

Europska komisija je branila svoju politiku u borbi protiv krize i objavila kako je po ubrzanoj porceduri odabrano 18 istraživačkih i razvojnih projekata radi suzbijanja virusa.

Napomenuto je i da dodatnih 50 projekata Europskog istraživačkog vijeća doprinose naporima na razini EU.

 

Kopirati
Drag cursor here to close