woow

Javni poziv: Ministarstvo financira znanost

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti (FMOZ) raspisalo je Javni poziv za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i znanosti
Sci-Tech / Znanost | 29. 04. 2019. u 14:27 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti (FMOZ) raspisalo je Javni poziv za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i znanosti, i to iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, visokog obrazovanja i studentskog standarda te iz oblasti znanosti od značaja za Federaciju BiH, za što su osigurana sredstva u federalnom proračunu za 2019. godinu.

 U okviru Transfera za obrazovanje i ove je godine predviđena podrška projektima poboljšanja inkluzivnosti predškolskog i osnovnog obrazovanja, projektima angažiranja Rom medijatora radi povećanja obuhvata i redovnog pohađanja osnovnog obrazovanja djece romske nacionalnosti te za podršku programima obuke, stručnog osposobljavanja i usavršavanja odraslih osoba, s fokusom na žene radi lakše integracije na tržište rada.

 Također, predviđeno je i (su)financiranje programa i projekata koji doprinose razvoju ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kod djece predškolskog uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola, te stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja prosvjetnih radnika u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, kao i podrška knjižnicama srednjih škola u nabavi školske lektire, izvijestio je FMZO.

 Javni poziv objavljen je i za odabir programa i projekata Transfera za financiranje studentskog standarda - prošireni studentski standard, a odabir će se vršiti za podršku projektima studentskih organizacija visokoškolskih javnih ustanova u Federaciji BiH.

 U okviru Transfera za oblast znanosti od značaja za Federaciju BiH, Javni poziv je raspisan za šest programa, i to za podršku organizaciji domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova, te izdavanju referentnih znanstvenih časopisa, zbornika radova, bibliografija i sl., odnosno za podršku postizanju referentnosti domaćih znanstvenih časopisa, uz otkup dijela tiraža.

 Sredstava su planirana i za podršku znanstvenim i znanstveno-stručnim društvima te javnim znanstvenim ustanovama u izdavanju novije znanstvene literatura, uz otkup dijela tiraža, kao i za otkup novije znanstvene literature od komercijalnih izdavača s područja FBiH.

 Podrška je predviđena i autorima koji nisu zaposleni na nekoj od javnih visokoškolskih i znanstvenih ustanova u izdavanju novije znanstvene, stručne i sveučilišne literature, uz otkup dijela tiraža, kao i za (su)financiranje istraživačkog rada, znanstvenog usavršavanja i studijskih boravaka u zemlji i inozemstvu, također za kandidate koji nisu zaposleni na nekoj od javnih visokoškolskih i znanstvenih ustanova.

 Tekst Javnog poziva objavljen je na službenoj web stranici Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti - www.fmon.gov.ba – uz rok prijave do 22.05.2019. godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close