TP Intera

Hackathon "Zajedno postižemo više" od 1. do 3. prosinca u Mostaru

Iz Intere napominju kako je ostalo još pet dana za prijave, odnosno da se svi zainteresirani stariji od 18 godina mogu prijaviti do 12. studenoga.
Sci-Tech / Znanost | 08. 11. 2017. u 11:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Foto: Bljesak.info / 60 mladih će raspoređeni u 12 timova, raditi na razvoju aplikacija prema vlastitim interesima

Tehnološki Park "Intera", uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira hackathon "Zajedno postižemo više" koji će se održati u Mostaru od 1. do 3. prosinca u prostorijama Tehnološkog parka "Intera" u Mostaru.

Hackaton će trajati 48 sati tijekom kojih će sudionici razvijati društveno korisne mobilne ili web aplikacije iz područja ljudskih prava, obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva, okoliša, umjetnosti, cyber sigurnosti, mobbinga, transporta i upravljanja u kriznim situacijama.

Iz Intere napominju kako je ostalo još pet dana za prijave, odnosno da se svi zainteresirani stariji od 18 godina mogu prijaviti do 12. studenoga.

Pristigle prijave će pregledati stručna komisija koja će izabrati 60 mladih ljudi koji će raspoređeni u 12 timova, raditi na razvoju aplikacija prema vlastitim interesima. Timove će tijekom hackathona voditi mentori koji će im pružiti potrebna znanja te nesebično podijeliti svoja iskustva kako bi im pomogli u kreiranju što kvalitetnijih i boljih rješenja za uočene probleme.

Svoja rješenja timovi će prezentirati posljednji dan hackathona pred stručnom komisijom, a najbolji će biti nagrađeni ulaskom u višemjesečni mentorski program tijekom kojeg će uz pomoć mentora i trenera nastaviti raditi na razvoju svojih ideja.

Partneri projekta, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Telemach fondacija, osigurali su vrijedne nagrade za najbolje timove kao dodatni motiv za vrijedan rad i mukotrpno zalaganje.

Tijekom trajanja hackathona za sve sudionike je osigurano osvježenje i hrana, a za one, koji ne dolaze iz Mostara, bit će rezerviran smještaj i plaćeni putni troškovi, priopćeno je iz Tehnološkog parka "Intera".

Kopirati
Drag cursor here to close