Srce i jetra

Građanima FBiH će biti omogućena transplantacija u RH

Potpisivanje Protokola o suradnji u oblasti transplantacijske medicine  
Sci-Tech / Znanost | 07. 12. 2017. u 16:15 Fena
Kopirati

 

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu prihvatila Prijedlog protokola o suradnji u oblasti transplantacijske medicine između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva i za njegovo potpisivanje ovlastila federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića.

 Kako je obrazloženo, Prijedlog protokola sačinjen je s ciljem daljeg razvoja transplantacijske medicine u Federaciji BiH, odnosno osiguranja dostupnosti usluga transplantacijskih zahvata državljanima Federacije BiH kojima je indicirana transplantacija jetre i srca u zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj, a u okviru Eurotransplant International Foundation, preko jednog od izabranih transplantacijskih centara Republike Hrvatske.

 Ovim dokumentom obuhvaćeni su oblici tehničke pomoći, kao i obaveze potpisnica Protokola. Potpisivanjem Protokola državljanima Federacije BiH će biti omogućena dostupnost metodama liječenja transplantacijom solidnih organa, i to jetre i srca, posebno ranjivoj grupi pacijenata (djeca i visoko urgentni primaoci) iz FBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.