Montagnier

Francuski liječnik i nobelovac tvrdi: Koronavirus je nastao u laboratoriju

“Ne znam s kojim ciljem su ga proizveli. Moguće da se radi o segmentima HIV-a i da se tragalo za vakcinom za AIDS“, kazao je Montagnier.
Sci-Tech / Znanost | 17. 04. 2020. u 20:57 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski liječnik i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Luc Montagnier izjavio je da je korona virus najvjerojatnije proizveden u nekoj od laboratorija u kineskom gradu Wuhanu.

Dobitnih Nobelove nagrade iz 2008. godine Montagnier za portal “Pourquoi docteur“ kazao je da ne vjeruje u službene tvrdnje da se koronavirus prirodnim putem pojavio na ilegalnim pijacama divljači u Wuhanu.

“Virus koji izaziva COVID-19 je proizveden u laboratoriji u Wuhanu. Ta laboratorija se tijekom 2000-ih godina specijalizirala za korona viruse“, kazao je Montagnier i dodao da je osobno dobro istražio tu temu.

Montagnier je i za televiziju CNEWS kazao da je siguran da se novi tip korona virusa nije pojavio prirodnim putem, već da je u pitanju proizvod iza kojeg stoje stručni ljudi.

“Ne znam s kojim ciljem su ga proizveli. Moguće da se radi o segmentima HIV-a i da se tragalo za vakcinom za AIDS“, kazao je Montagnier.

Luc Montagnier i njegova kolegica Francoise Barre-Sinoussi nagrađeni su 2008. godine Nobelovom nagradom za otkriće HIV-a (virus humane imunodeficijencije), uzročnika AIDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close