27. studeni

Europska noć istraživača BiH uz slogan "Otkrijmo neotkriveno"

Svi događaji i aktivnosti će se moći pratiti putem facebook stranice Europske noći istraživača u BiH.
Sci-Tech / Znanost | 26. 11. 2020. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska noć istraživača Bosne i Hercegovine, uz slogan "Otkrijmo neotkriveno" ponovo stiže u BiH 27. studenog u 17.00 sati putem online platformi.

Europska noć istraživača je tradicionalna proslava znanstvenih dostignuća i istraživanja koja više od desetljeća okuplja sve ljubitelje znanosti. Europska noć istraživača priprema poseban sadržaj za ovu godinu s centralnim događajem 27. studenog kako bi kroz online platforme, radionice, predavanja, natjecanja, eksperimente i brojne zanimljivosti mogli zajedno proslaviti znanost i otkriti neotkriveno, priopćeno je iz Europske noći istraživača BiH.

Video: Europska noć istraživača BiH 2020.

Europska noć istraživača BiH 2020. istražuje znanstvene i istraživačke potencijale Bosne i Hercegovine kroz natjecanje srednjih škola za najbolji znanstveno-istraživači rad, natjecanje osnovnih škola za najbolji likovni rad, razgovore sa znanstvenicima, virtualne posjete laboratorijama i znanstvenim institutima širom BiH, lovom na blagom te brojnim drugim zanimljivim sadržajima za sve generacije, navodi se u priopćenju.

Svi događaji i aktivnosti će se moći pratiti putem Facebook stranice Europske noći istraživača u BiH i internet stranice.

Europsku noć istraživača u BiH realizira konzorcij sačinjen od Tidea d.o.o. Banjaluka, Udruženja BALKANFILM i Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS) i Info centar Europske unije u BiH, u suradnji s partnerskim organizacijama širom BiH. Europska noć istraživača realizira se pod pokroviteljstvom programa Europske unije Horizont 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close