Širokobriježanin

Drago Martinović održao nastupno predavanje na Sveučilištu ''Sjever'' u Varaždinu

Poslije uspješno provedenog nastupnog predavanja na Sveučilištu 'Sjever' dr. sc. Drago Martinović će biti izabran u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent za znanstveno područje društvenih znanosti, polje informacijsko-komunikacijske znanosti.
Sci-Tech / Znanost | 16. 06. 2019. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sveučilišnom centru Varaždin Svečilišta 'Sjever' održano je nastupno predavanje dr. sc. Drage Martinovića za izbor u naslovno znanstveno-nastavno znanje docent u društvenom području znanosti, polje informacijsko-komunikacijske znanosti.

Nastupno predavanje na temu: ''Uporaba novih medija u komuniciranju lokalne samouprave s javnošću'', održano je pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Darijo Čerepinko, doc. predsjednik i članovi dr. sc. Nikša Sviličić, doc. i dr. sc. Marina Đukić, doc. Na predavanju su nazočili studenti 2. godine preddiplomskog stručnog studija 'Multimedija, oblikovanje i primjena'.

Sveučilište 'Sjever' je osmo, najmlađe javno sveučilište u Republici Hrvatskoj. Djeluje u dva Sveučilišna centra u Varaždinu i Koprivnici. Izvodi nastavu na 26 studijskih programa iz tehničkog, biomedicinskog, društvenog i umjetničkog područja, od čega je 12 studija na preddiplomskoj razini.

Nastupno predavanje dr. sc. Drage Martinovića sastojalo se iz tri dijela i to uvodnog dijela u kojemu se govorilo o samim terminima koji su ključni i nalaze se u naslovu ovog predavanja, a to su lokalna samouprava i novi mediji.

Zatim u drugom dijelu o odnosima s javnošću, odnosno komuniciranju s javnošću u kontekstu jedinica lokalne samouprave i o definicijama odnosa s javnošću, kao i o definiciji koja bi bila primjenjiva za lokalnu samoupravu, te mjestu i ulozi odnosa s javnošću u organizacijama s posebnim akcentom na jedinice lokalne samouprave.

U trećem dijelu ovoga predavanja govorilo se o korištenju i ulozi alata novih medija u jedinicama lokalne samouprave kako bi se ispunila temeljna načela funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, te o korištenju alata novih medija u lokalnoj samoupravi u Hrvatskoj.

U sklopu predavanja prikazan je video uradak pristupnika Martinovića pod nazivom 'Kreativnost u novomedijskom okruženju u kontekstu grada' u trajanju od dvije i pol minute.

Dr. sc. Drago Martinović doktorirao je u veljači 2014. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Autor je dvije knjige i većeg broja znanstvenih i stručnih radova iz područja odnosa s javnošću, novinarstva, novih medija i lokalne samouprave, odnosno javne uprave, te sudionik brojnih znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu.

U mjesecu rujnu 2017. godine, nakon što je Matični odbor za područje društvenih znanosti prihvatio prijedlog Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Zagrebu izabran je u znanstveno zvanje znanstveni suradnik.

Poslije uspješno provedenog nastupnog predavanja na Sveučilištu 'Sjever' dr. sc. Drago Martinović će biti izabran u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent za znanstveno područje društvenih znanosti, polje informacijsko-komunikacijske znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close