Happy Endings

dr. Anthony Fauci – Čovjek iz bestsellera

Romantična priča na 500 stranica te je godine bila bestseller u Americi.
Sci-Tech / Znanost | 10. 05. 2020. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, dr. Anthony Fauci bio je nadahnuće spisateljici romana “Happy Endings” iz 1991., Sally Quinn, za lik inteligentnog i seksepilnog znanstvenika, otkrila je autorica novinaru časopisa Washingtonian.

Romantična priča na 500 stranica te je godine bila bestseller u Americi.

Spisateljica je ispripovijedala da je nadahnuće za fiktivni lik Michaela Lanzera, karizmatičnog znanstvenika Nacionalnog instituta za zdravlje, koji je u romanu otkrio terapiju za borbu protiv AIDS-a u vrijeme kad je predsjednik SAD-a HIV-pozitivan, pronašla upravo u dr. Fauciju.

Kazala je da ju je u potpunosti osvojio na jednoj davnoj večeri u Washingtonu prije 30 godina.

“Razgovarali smo na toj večeri u Washingtonu i on me jednostavno osvojio. Zaljubila sam se”, kazala je Quinn. “Na takvim večerama obično vodite kurtoazne razgovore, no mi smo se udubili u vrlo zanimljiv razgovor. Tada sam pomislila: ajme, ovaj je tip nevjerojatan”.

Vitalni sedamdesetdevetogodišnjak rodom iz Brooklyna direktor je Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti od 1984., kada je predsjednik SAD-a bio Ronald Reagan. U vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa Fauci je postao novi američki junak, omiljen među Amerikancima.

Ako je istina da život oponaša umjetnost, predsjednik Donald Trump možda će poželjeti zadržati svojega vrhunskog liječnika i savjetnika podalje od Melanije.

Naime, okosnicu fabule čini romansa između fiktivne prve dame Amerike Sadie Gray koja, nakon suprugove smrti i usred epidemije HIV-a upoznaje karizmatičnog znanstvenika te se s njim upušta u romantičnu vezu.

I dok je razmišljala o tomu kakav bi trebao biti glavni muški lik, Quinn je upoznala Faucija.

“U kakvu bi se osobu mogla zaljubiti prva dama koja je ostala bez supruga? Nikako u nekoga iz otmjene i imućne obitelji…., već u suosjećajnu, iskrenu, ljubaznu, inteligentnu osobu. A sve su te odlike jako seksi”, ispripovijedala je Quinn.

“Fauci se u tolikoj mjeri razlikovao od većine washingtonske kreme, zato jer je bio samozatajan. Nisu mu bili važni ni slava ni prestiž”, prisjetila se Quinn.

Dodaje kako je dr. Fauci doznao da je bio inspiracija za lik inteligentnog Romea u njezinu romanu.

“Kazao mi je kako mu je to smiješno. Zapravo mislim da mu je bilo malo neugodno”, rekla je Quinn, prenijela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close