Čapljina: Osnovnoškolci svečano proslavili Dan škole

Čapljinski pjesnik Vladimir Pavlović rodom je iz Trebižata pokraj Čapljine, a središnja škola u ovoj općini već 20 godina nosi ime upravo po njemu.
Sci-Tech / Znanost | 27. 09. 2018. u 13:14

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini jedna je od rijetkih koja se može pohvaliti činjenicom kako nosi ime pjesnika koji dolazi upravo iz tog mjesta.

Naime, čapljinski pjesnik Vladimir Pavlović rodom je iz Trebižata pokraj Čapljine, a središnja škola u ovoj općini već 20 godina nosi ime upravo po njemu.

Kao i svake godine manifestaciji je nazočio i Mile Pavlović, brat pokojnog Vladimira Pavlovića.

Foto: Bljesak.info / Mile Pavlović, brat pokojnog Vladimira Pavlovića

Već tradicionalno, krajem rujna obilježava se proslava Dana škole, pa su tako i ove godine učenici u sjećanje na Vladimira Pavlovića sudjelovali u sportskim natjecanjima, a potom posjetili i grob ovog pjesnika gdje su zapalili svijeće i nazočili misi.

Središnji dio proslave bio je svečani program u dvorištu škole kojemu su nazočili učenici, roditelji i djelatnici škole.

Učenicima se obratio načelnik općine Čapljina, koji je rekao kako je uvijek posebno doći u ovu školu jer je i sam istu pohađao, a ovom prilikom poručio je učenicima da budu marljivi i slušaju roditelje i nastavnike.

''Samo ću spomenuti podatak kako danas u Čapljini živi 12 naših sugrađanki i sugrađana koji su doktori znanosti i svi su oni nekada bili u ovoj školi. Upravo zboga zahvala prije svega djeci, a onda učiteljima i roditeljima, jer učitelji rade odgovoran posao koji nije nimalo lagan, ali koji rezultira mnogobrojnim liječnicima, doktorima znanosti, inženjerima...'', poručio je u svom obraćanju načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Uprava škole nagradila je povodom jubileja svoje djelatnike, a nagrade su dobili za 25, 30 i 40 godina staža, tako da su nagrađeni Vera Šanje, Sofija Turk, Dragica Livaja, Ljuba Kevo, Iva Falak, Ljubica Herceg, Milica Pehar, Jasna Raguž, Paula Zubonja, Ante Obad, Anđelika Buntić, Žana Pehar, Vesna Raguž, Jadranka Baković, Nada Šimović i Blaženka Obradović.

Foto: Bljesak.info / Nagrađeni djelatnici škole

Učenice Ana Previšić (učenica generacije) i Matea Čuljak (za prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike) primile su također nagrade za iznimno zalaganje i predstavljanje škole.

Kopirati
Drag cursor here to close