Do kraja iduće godine

BiH će dobiti Banku koštane srži

Do sada su bh. građani donirali 1.000 uzoraka krvi, za koje je u suradnji s donatorima izvršena tipizacija, što košta 400 eura po uzorku
Sci-Tech / Znanost | 05. 12. 2018. u 08:07 Alfa TV
Bojan Zec Filipović i Zlatko Bostandžić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formiranje Banke koštane srži u Bosni i Hercegovini trebalo bi biti završeno tijekom sljedeće godine.

Do sada su bh. građani donirali 1.000 uzoraka krvi, za koje je u suradnji s donatorima izvršena tipizacija, što košta 400 eura po uzorku. Nova kampanja za prikupljanje sredstava počinje 10. prosinca, manifestacijom u Tuzli.

"Banka koštane srži je jedna vrsta baze podataka potencijalnih donatora za teške oblike bolesti. Ukoliko bi imali svoju Banku koštane srži ušli bi u međunarodni sustav, razmjenjivali bi podatke i zahvaljujući toj sposobnosti mogli bi da dobivamo donore koji bi bili onda transferirani, te da naš medicinski kadar radi te operacije. Svi znamo da kada su u pitanju velike operacije, moramo ih raditi vani", pojasnio je u emisiji "Danas" PR projekta Bojan Zec Filipović, prenosi "Alfa TV".

Ambasador ovog projekta je i dječji zbor ''Princess krofne''.

"Nažalost, djeca obolijevaju od teških bolesti. Glazba je ipak univerzalni jezik i ona najbrže dolazi do onih do kojih mi želimo a u ovom slučaju to su djeca i mladi. Napravili smo i slogan kampanje 'Veliki, mali BiH, za dobrobit svih'", kazao je Zlatko Bostandžić, direktor dječjeg zbora.

Kopirati
Drag cursor here to close