U Švedskoj problemi

Pacijent zadržan u bolnici u Švedskoj nije zaražen virusom ebole

Uprava bolnice rekla je da je mladi muškarac bio u Burundiju oko tri tjedna te da pokazuje klasične simptome hemoragijske groznice, uključujući povraćanje krvi.
Sci-Tech / Znanost | 04. 01. 2019. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Testovi su pokazali da pacijent koji je primljen u bolnicu u Enköpingu nije zaražen virusom ebole", priopćile su lokalne švedske vlasti.

Muškarac za kojeg se sumnja da se zarazio ebolom nakon posjeta Burundiju izoliran je i testiran u švedskoj sveučilišnoj bolnici Uppsala, objavile su mjesne vlasti u petak.

Uprava bolnice je ranije rekla je da je mladi muškarac bio u Burundiju oko tri tjedna te da pokazuje klasične simptome hemoragijske groznice, uključujući povraćanje krvi.  Može potrajati i do tri tjedna dok ne izbiju simptomi zaraznog i često smrtonosnog virusa.

U Burundi nije izbila epidemija ebole, no on graniči s Demokratskom Republikom Kongom, koja se gotovo šest mjeseci bori s epidemijom.

Od 585 ljudi za koje se zna da su zaraženi ebolom, umrlo je 356.

Epidemija u nemirnom dijelu Konga druga je po težini ikada, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Najveća epidemija bila je 2013-2016 u zapadnoj Africi gdje je potvrđeno više od 28.000 slučajeva.

Klinika za hitne slučajeve u gradu Enkopingu gdje je pacijent najprije primljen, zatvorena je, a osoblje s kojim je bio u kontaktu nalazi se pod nadzorom.

Kopirati
Drag cursor here to close