Zabrinjavajući izvještaj

Ljudska civilizacija potpuno bi mogla nestati do 2050. godine

Do 2050. ljudski sustavi mogli bi dosegnuti "točku bez povratka" u kojoj "perspektiva u velikoj mjeri nenastanjive Zemlje dovodi do sloma nacija i međunarodnog poretka".
Sci-Tech / Znanost | 05. 06. 2019. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uznemirujuća australska analiza klimatskih promjena ima loše vijesti: ljudska civilizacija će se srušiti do 2050. ako se ne suoči s neposrednom prijetnjom klimatskih promjena.

Analiza zaključuje da su klimatske promjene "trenutni i egzistencijalni rizik nacionalne sigurnosti" koji "ugrožava prerano nestajanje inteligentnog života koji potječe od Zemlje ili trajno i drastično uništavanje njegovog potencijala za željeni budući razvoj."

Drugim riječima, svijet je "na putu do kraja ljudske civilizacije i modernog društva kakvog poznajemo".

'High Likelihood of Human Civilization Coming to an End' in 2050, New Report Suggests

Image: Mark Garlick/Science Photos Library via Getty Images A harrowing scenario analysis of how human civilization might collapse in coming decades due to climate change has been endorsed by a former Australian defense chief and senior royal navy commander.

Do 2050. ljudski sustavi mogli bi dosegnuti "točku bez povratka" u kojoj "perspektiva u velikoj mjeri nenastanjive Zemlje dovodi do sloma nacija i međunarodnog poretka".

Stoga se u radu poziva na “mobilizaciju rada i resursa na razini cijele zajednice, koja bi bila" slična razmjeru s mobilizacijom u slučaju II. Svjetskog rata ”, tvrdi se u novinama.

Dio tog rješenja bio bi i "izgradnja Marshallovog plana o opskrbi energijom nulte emisije ugljičnog dioksida i velika elektrifikacija kako bi se izgradila industrijska strategija s nula ugljika".

Sve to ima za cilj ograničiti globalno zagrijavanje na samo 1,5 stupnjeva Celzija, a ne prethodna izvješća o tri stupnja Celzijusa, prenosi Futurism.com.

"Čak i za 2 ° C zagrijavanja, više od milijardu ljudi može biti potrebno premjestiti i u 'high-end' scenarijima, a razmjer uništenja je prešao naše sposobnosti modeliranja, s visokom vjerojatnošću da će ljudskoj civilizaciji doći kraj, navodi se u izvješću.

Kopirati
Drag cursor here to close