Prvi bh. pametni privjesak

Rubico: Hercegovački privjesak spreman za svjetsko tržište

Premijera prvog bosansko-hercegovačkog pametnog privjeska Rubico će biti održana na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru
Sci-Tech / Znanost | 14. 03. 2018. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni čitatelji su već upoznali mlade inovatore iz Mostara koji su pokrenuli prvu hardversku crowdfunding kampanju u Hercegovini. Riječ je o mostarskoj tvrtki Amplius electronics koju su osnovali Luka, Marin i Robert. Oni imaju dvadeset godina i cilj im je plasirati svoj proizvod Rubico na svjetsko tržište. U posljednjih pola godine Amplius electronics je vrijedno radio na razvoju proizvoda, komunikaciji s klijentima, partnerima, sponzorima i, kako službeno doznajemo, upravo njihov potencijal je prepoznala tvrtka HT Eronet koja je postala zlatni sponzor projekta Rubico.

Premijera prvog bosansko-hercegovačkog pametnog privjeska Rubico će biti održana na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, u izložbenom kutu zlatnog sponzora “HT Eronet”. Proizvod Rubico će se uskoro moći naručiti putem njihove web stranice www.amplius.tech po promotivnoj cijeni od 35 eura.


Inače, Amplius electronics se nalazi u prostorijama SPARK poslovnog parka, gdje su pokrenuli startup s idejom koju danas pretvaraju u stvarnost.

''Bili smo dosta tihi nekoliko mjeseci i odlučivali smo o našem sljedećem koraku. Nismo htjeli odustati od našeg sna. Mnogi su govorili kako nećemo uspjeti, ali je upornost, trud i znanje učinilo naš put ostvarivim. Proizvod Rubico je već naručen u nešto više od 700 primjeraka, osigurali smo novac za pokretanje masovne proizvodnje. Planiramo zaposliti i određeni broj novih djelatnika kako bismo počeli s razvojem novog proizvoda. Uz navedene aktivnosti, počeli smo pregovarati s investitorom iz Švicarske koji je spreman uložiti veći novac u našu tvrtku. Našli smo zajednički jezik, imamo iste ciljeve i vjerujemo u postizanje finalnog dogovora te ostvarivanje zajedničkih ciljeva. Htio bih se ovim putem zahvaliti svima onima koji su vjerovali u nas i pružili nam podršku, kao što su SPARK, Tenzor, HT Eronet, Restart i mnogi drugi. Naravno, moram spomenuti i činjenicu da smo trenutno u završnim pregovorima s distributerom za Sjedinjene Američke Države. Mostarski proizvod na policama u Americi - woow, kako to dobro zvuči'',- rekao je Marin Bevanda, jedan od osnivača tvrtke Amplius electronics.

Kopirati
Drag cursor here to close