U pitanju trgovinski rat

Zuckerberg prihvaća da će Facebook možda morati plaćati više poreza

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg prihvaća da globalne porezne reforme znače da će ta društvena mreža možda morati plaćati više poreza u raznim zemljama.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 02. 2020. u 12:47 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg prihvaća da globalne porezne reforme znače da će ta društvena mreža možda morati plaćati više poreza u raznim zemljama.

Prekogranični porezni propisi trebali bi biti izmijenjeni nakon što je 137 država to zatražila prošli mjesec u pokušaju da se izbjegne novi trgovinski rat zbog globalnog rasta poreza na digitalne usluge.

"Razumijem da postoji frustracija glede toga kako se tehnološke tvrtke oporezivaju u Europi. Mi također želimo poreznu reformu i drago mi je da OECD to razmatra", kazao je Zuckerberg.

Amazonu, Facebooku i Googleu odgovaraju postojeći propis jer mogu izvući profit u zemljama s niskim porezima poput Irske, nevezano za lokaciju njihovih korisnika.

Vladini dužnosnici pristali su ispregovarati nova pravila o tome gdje treba plaćati porez i koji udio profita treba oporezivati kada velike digitalne tvrtke nisu fizički prisutne na tržištu, priopćila je prošli mjesec Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Rastući broj zemalja priprema nacionalne digitalne poreze u nedostatku velikih promjena propisa, unatoč tome što je Washington zaprijetio odmazdom jer to smatra udarom na velike američke tehnološke tvrtke.

 

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close