Panika među korisnicima

Zbog WhatsAppove odluke milijuni ostali bez omiljene aplikacije

Iz WhatsAppa nisu precizirali koliko korisnika je zahvaćeno takvom odlukom, ali možemo sa sigurnošću reći da se radi o nekoliko milijuna.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 02. 2020. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milijuni korisnika diljem svijeta od danas više ne mogu koristiti WhatsApp. Ne, ne radi se o nekom široko rasprostranjenom virusu ili padu mreže, već o WhatsAppovoj odluci da više ne podržava telefone sa starijim verzijama operativnog sustava.

Iz WhatsAppa su još krajem 2019. upozorili kako će dio korisnika ostati bez pristupa aplikaciji 1. siječnja.

Radi se o korisnicima koji koriste telefone s Androidom verzije 2.3.7 i starije te iOS-om 8 i starijim. Radi se o zaista starim pametnim telefonima, ali koji su još uvijek u upotrebi kod brojnih korisnika, javlja Zimo.co.

Treba istaknuti kako će neki sretnici ipak moći nastaviti koristiti WhatsApp i dalje (čak i ako imaju staru verziju operativnog sustava), ali bi im se moglo dogoditi da im aplikacija prestane raditi u bilo kom trenutku.

Također, više neće imati pristup ažuriranjima ni novim verzijama programa, a ako slučajno požele ponovno instalirati WhatsApp na takav stariji uređaj, to neće moći.

Iz WhatsAppa nisu precizirali koliko korisnika je zahvaćeno takvom odlukom, ali s obzirom na to da ima više od 1,5 milijardi aktivnih korisnika diljem svijeta, od čega ga više od milijardu koristi svakodnevno, možemo sa sigurnošću reći da se radi o nekoliko milijuna.

Dakle, želite li i dalje koristiti WhatsApp, a imate stari pametni telefon, pokušajte ažurirati operativni sustav ili razmislite o kupovini novog uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close