Niz manifestacija

Zajednica radioamatera Herceg Bosne slavi 25. godina postojanja

Zajednica radioamatera Herceg Bosne (ZRHB) je udruga hrvatskih radio klubova koja se među prvima organizirala još za vrijeme Domovinskog rata, a njeni utemeljitelji bili su ratni vezisti Hrvatskog vijeća obrane (HVO).
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 05. 2018. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Zajednica radioamatera Herceg Bosne ove godine obilježavaja 25. obljetnicu utemeljenja nizom aktivnosti kako na lokalnom tako i na svjetskom nivou.

Planirali su aktivirati specijalni pozivni znak E725ZRHB gdje će radioamateri iz cijelog svijeta nakon ostvarene veze  imati prigodu osvojiti specijalnu diplomu i QSL razglednicu a preko kojih će saznati nešto više o radioamaterima Herceg Bosne i njihovim aktivnosti.

Radioamateri Herceg Bosne su već uveliko poznati u  svjetskim okvirima jer se svake godine u međunarodnim natjecanjima redovno nalaze u samom vrhu.

Zajednica radioamatera Herceg-Bosne djeluje i razvija svoju djelatnosti na području elektronike, radijskih komunikacija, satelitskih komunikacija a u svrhu razvoja, zaštite i promidžbe radioamaterizma i radioamaterske djelatnosti.

Kroz radioamaterske tečaje i prezentacije uvode mlade ljude u oblasti radio tehnike, elektronike, a u posljednje vrijeme informatike i računalne tehnike što bitno doprinosi podizanju opće tehničke razine društva u cjelini, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close