Neeego?

Za punu primjenu 6G tehnologije neće nam biti dovoljne samo bazne stanice i sateliti

Razvoj 6G mreže je posao na kojem rade znanstvenici kineske tehnološke tvrtke Xiaomi, a Lei Jun, generalni direktor i osnivač tvrtke nije htio otkriti detalje preliminarnih testiranja.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 06. 2020. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvoj 6G mreže je posao na kojem rade znanstvenici kineske tehnološke tvrtke Xiaomi, a Lei Jun, generalni direktor i osnivač tvrtke nije htio otkriti detalje preliminarnih testiranja, prenosi portal Racunalo.com.

No, istaknuo je da će važan “kotačić razvoja” 6G tehnologije biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže: “Za punu primjenu 6G tehnologije neće nam biti dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Predstoji nam još dosta rada na istraživanju te nove tehnologije.”

Također, Lei Jun je dodao da su pandemija korona virusa, ali i veliki broj pristalica teorija zavjera negativno utjecali na razvoj 5G mreže, ali da će Xiaomi bez obzira na sve nastaviti razvijati tu vrstu tehnologije, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Uz to, krajem 2020. godine Xiaomi će prestati proizvoditi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište.

Bez obzira na 6G planove, u narednim mjesecima Xiaomi će se fokusirati na nastavak razvoja 5G uređaja i razvoj satelitskog interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close