Apple

Za manje od dvije godine stiže iPhone bez fizičkih priključaka

Apple bi mogao svoj Lightning izbaciti iz upotrebe u naredne dvije generacije, no neće ga zamijeniti USB-C utorom, nego – ničime. A smijali smo se kada su izbacili utor za slušalice.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 12. 2019. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova runda informacija oko budućnosti iPhonea stigla je iz pera analitičara Ming-Chi Kua, a tiče se modela koji se imaju pojaviti u 2020. i 2021. godini.

Kad je riječ o sljedećoj godini, ona bi trebala biti prilično značajna za Apple jer će tijekom nje biti predstavljeno čak pet novih modela iPhonea. Kuo je potvrdio da će na proljeće stići iPhone SE2, da bi kasnije tijekom 2020. iPhone dobio verzije 12 i 12 Pro, o kojima smo već načuli neke glasine, javlja Bug.

Međutim, pravi novitet Apple je, izgleda, sačuvao za 2021. godinu. Obično točna predviđanja spomenutog analitičara ovoga puta sadrže informaciju o dugo očekivanom izbacivanju Lightning priključka s iPhonea, no umjesto da ga zamijene s USB-C priključkom kakav postaje standard kod ostalih proizvođača, Apple ponovno namjerava krenuti neutabanim stazama.

USB-C? Što je to?

iPhone 13 Pro, ili neka druga inačica koja se pojavi u 2021. godini mogla bi biti potpuno bežična – dakle, bez ikakvog fizičkog priključka za data kabel, slušalice, punjač, ili bilo što drugo.

Ova "pogodnost" bit će rezervirana vjerojatno za najskuplje flagship modele iPhonea u ponudi, predviđa Kuo na temelju informacija koje redovito dobiva od insidera.

Stvaranje potpuno bežičnog iPhonea moglo bi biti "ono nešto" čime će se u budućnosti dičiti samo najluksuzniji primjerci i čime će se isticati od konkurencije.

Nova hrabrost

Kada je na iPhoneu 7 Apple odlučio izbaciti 3,5-milimetarski priključak za slušalice, svoj je potez opisao kao "hrabrost", a sebe još jednom pozicionirao kao predvodnika trendova u industriji.

Iako uz mnogo negodovanja, mnogi su od tada slijedili njihov primjer pa su danas audio utori na mobitelima gotovo pa izumrla vrsta, dok bežične slušalice sve više postaju mainstream.

Isporučiti mobitel bez utora za punjač mogao bi biti novi, sličan, korak prema bežičnoj budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close