Year in review

YouTube Rewind 2018: Pregled prošle godine najkritiziraniji je video u povijesti YouTubea

Svake godine YouTube u prosincu izbaci vlastiti pregled najpopularnijih videa i trendova te godine. Ovoga puta video je proglašen teškim promašajem.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 12. 2018. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako i vi, kao više od milijarde ljudi na svijetu, svakodnevno visite na YouTubeu u potrazi za novim, zabavnim i kvalitetnim sadržajima, vjerojatno znate da krajem svake godine ovaj video servis izradi vlastiti pregled godine, YouTube Rewind.

U samo nekoliko minuta jednog video isječka glavni kreativci YouTubea pokušavaju predočiti sve događaje koji su obilježili godinu na isteku, te dati presjek viralnih videa, glazbe i drugih trendova koji su te godine "drmali" YouTubeom.

Prije nekoliko su dana tako pustili u javnost video YouTube Rewind 2018, koji se, blago rečeno, nije svima svidio. YouTubeovci su iz godišnjeg pregleda izostavili poznate YouTubere kao što su Logan Paul ili PewDiePie, te nekoliko zaista popularnih viralnih video isječaka – pa su gledatelji odmah krenuli s kritiziranjem takvog nepotpunog pregleda godine.

I ono bitnije, počeli su masovno stiskati palac dolje ispod njega, javlja Bug.hr.

U samo tjedan dana od objave YouTube Rewind 2018 postao je tako video s najviše palaca dolje u povijesti YouTubea – njih gotovo 10 milijuna. Tim je neslavnim rekordom potukao dosadašnjeg "prvaka dislike kategorije", Justina Biebera i njegov video spot za pjesmu Baby iz 2010. godine.

Ipak, ovogodišnji je Rewind video u jednom tjednu pregledan oko 120 milijuna puta, pa YouTubeu vjerojatno ovaj pucanj u vlastitu nogu neće teško pasti.

Kopirati
Drag cursor here to close