Jedva čekamo!

YouTube Music, servis za streaming glazbe, kreće sljedećeg tjedna

U utorak, 22. svibnja, YouTube će pokrenuti svoju dugo očekivanu naplatnu uslugu za streaming glazbe, a sada znamo i više detalja.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 05. 2018. u 14:46 Bljesak.info
Kopirati

Najveći svjetski internetski video servis sljedećeg će utorka krenuti u izravnu borbu s Apple Musicom, Spotifyem, Deezerom, i ostalim velikim igračima na tržištu glazbenog streaminga. 22. svibnja će, nakon više godina iščekivanja, u rad biti puštena usluga YouTube Music, punokrvna streaming usluga posvećena glazbi.

Slušanje glazbe iz velike kolekcije YouTubea bit će moguće putem posebnog desktop sučelja kao i korištenjem izmijenjene YouTube mobilne aplikacije. Naravno, za ovaj će se servis plaćati i pretplata, i to u iznosu od 9,99 dolara na mjesec. Ipak, Google će omogućiti slušanje glazbe i besplatno, no u tom slučaju doživljaj će biti donekle "onečišćen" reklamama.

Postojeći pretplatnici na Google Play Music uslugu dobit će za istu cijenu YouTube Music Premium pretplatu, i ništa im se drugo neće promijeniti (barem za sada), javlja Bug.hr.

YouTube Music bit će od sljedećeg tjedna dostupan u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu, Meksiku i Južnoj Koreji, a ubrzo nakon toga i u 15-ak drugih zemalja Europe i svijeta.

Nije YouTube Music jedino što je danas najavljeno iz ove kompanije. Naplatna usluga YouTube Red, u sklopu koje su pretplatnici imali pristup premium i ekskluzivnim video sadržajima bez reklama, uskoro će biti preimenovana u YouTube Premium. Sve njezine usluge ostat će iste kao i do sada, no pretplatnici na ovaj servis dobit će i pretplatu na YouTube Music u istom paketu.

No, on će umjesto 9,99 dolara koštati 11,99 dolara na mjesec za nove pretplatnike. Svi postojeći korisnici YouTube Red usluge zadržat će prednosti niže cijene još neko vrijeme.

 

Kopirati