Društvene mreže

YouTube bi mogao prestići Facebook po broju posjetitelja

Facebookova je mjesečna posjećenost s 8,7 milijardi prije dvije godine pala na 4,7 milijardi posjeta u srpnju.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 08. 2018. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Je li Facebook, najveća svjetska društvena mreža, na putu prema dolje. Sudeći prema posljednjim podacima, doista ne stoji dobro. Pretrpio je nikad veći pad dionica, ali i veliki gubitak korisnika.

A novi podaci govore da bi Facebook mogao izgubiti i drugo mjesto na ljestvici najpopularnijih web stranica u SAD-u.

Na prvom je mjestu nedodirljivi Google, no Facebook je držao čvrsto drugo mjesto, ali je ono sada poljuljano velikim gubitkom broja posjeta u posljednje dvije godine.

Naime, s 8,7 milijardi mjesečnih posjeta prije dvije godine, sada je ta brojka gotovo prepolovljena i iznosi 4,7 milijardi mjesečnih posjeta.

Dok YouTube, koji je na trećem mjestu, sada grabi naprijed i neupitno je najposjećenije mjesto za plasiranje i pregledavanje videa, tvrde analitičari SimilarWeba, i ima 4,5 milijardi mjesečnih posjeta.

Premda postoje svi znakovi stagnacije kada se radi o Facebooku, primjerice broj korisnika je 241 milijun u Sjevernoj Americi, mali je gubitak korisnika u Europi, Facebook kao skup platformi stoji i dalje izuzetno dobro i raste. Jer, tvrde analitičari, ne smije ih se gledati odvojeno od ostalog portfelja.

Ukupno zbrojeno, kada se uzmu u obzir chat servis WhatsApp, društvena mreža za dijeljenje fotografija Instagram i chat aplikacija Messenger, broj korisnika popeo se na 2,5 milijardi i korištenje neprestano raste.

Kopirati
Drag cursor here to close