Sve bolji uređaji

Xiaomiju dobit porasla za gotovo 50%

Xiaomi je objavio financijski izvještaj iz kojeg je vidljivo kako su mu u prvih šest mjeseci 2019. godine prihodi porasli za 20%, a dobit na godišnjoj razini gotovo 50%.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 08. 2019. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Xiaomi je objavio financijski izvještaj kojim je obuhvatio poslovanje tijekom drugog tromjesečja i prvih šest mjeseci 2019. godine.

Izvještaj je i više nego u redu, nema grafikona sa strelicama prema dolje, već samo prema gore, što znači kako su prihodi i dobit u plusu.

U izvještaju stoji kako su u prvih šest mjeseci 2019. godine na tržište isporučili 60 milijuna pametnih telefona. Po tom pitanu su ostali u razini prošle, 2018. godine.

No, prihodi su im u prvih šest mjeseci ove godine porasli za 20%, na ukupno 13,56 milijardi američkih dolara, javlja Bug.hr.

Kada se uzme u obzir dobit na godišnjoj razini, rezultati su i bolji – dobit je u odnosu na godinu ranije porasla za gotovo 50%, točnije za 49,8%. Xiaomi je time ostvario dobit u iznosu od 810 milijuna američkih dolara. Xiaomi je imao dobar rezultat i na području pametnih televizora.

U prvih šest mjeseci su isporučili 5,4 milijuna pametnih televizora što im je osiguralo titulu najvećeg proizvođača pametnih televizora u Kini, te petog na globalnoj razini.

Povećanje prihoda zabilježeno je i kod drugih Xiaomijevih odjela, primjerice odjela zaduženih za IoT i lifestyle uređaje te internetske usluge, a koji su svoje prihode povećali za 49,3%, odnosno 22,9% (1,25 milijardi).

Budući je Xiaomi kineska tvrtka najveće prihode je navedenom razdoblju ostvarilo domaće, kinesko, tržište – 60%, dok je 40% prihoda stiglo iz ostatka svijeta.

Inače, Xiaomi je povećao i ulaganja u R&D odjel koji se bavi istraživanjem i razvojem novih uređaja i tehnologija. Ulaganja su u odnosu na prošlu godinu povećana za 30% te su iznosila ukupno 467,44 milijuna američkih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close