Mi Reader

Xiaomi predstavio svoj prvi e-čitač

Xiaomi je predstavio svoj prvi e-čitač Mi Reader sa 6-inčnim e-ink zaslonom, četverojezgrenim procesorom, LED osvjetljenjem te baterijom od 1800 mAh koja se puni putem USB Type-C priključka.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 11. 2019. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Xiaomi se osim primarnog poslovanja s pametnim telefonima i nosivim uređajima u prošlosti pozabavila predstavljanjem različitih gadgeta kao što su osvježivači zraka, pametni bicikli te pametna obuća.

Sada planiraju ući i na tržište e-čitača baziranih na e-ink zaslonima gdje trenutačno dominiraju tvrtke Amazon i Rakuten sa svojim Kindle odnosno Kobo uređajima.

Xiaomijev prvi e-čitač zove se Mi Reader i dostupan je putem Mi Crowdfundinga. Sadrži 6-inčni e-ink zaslon s antirefleksivnim slojem i rezolucijom od 1024 x 768 piksela (212 ppi-a), kao i LED osvjetljenje za lakše čitanje e-knjiga u slabijim uvjetima osvjetljenja s 24 različite podesive razine, piše Bug.hr.

U unutrašnjosti Xiaomijeva e-čitača nalazi se četverojezgreni Allwinner B300 procesor na taktu od 1,8 GHz, 1 GB RAM-a te 16 GB interne memorije za pohranu oko 5000 elektroničkih knjiga i dokumenata (sam e-čitač podržava formate kao što su PDF, EPUB, TXT, kao i Office dokumente).

Baterija ima kapacitet od 1800 mAh te ju je moguće puniti putem USB Type-C priključka, a tu je i operativni sustav baziran na Android 8.1 Oreo inačici. U Kini će se Mi Reader prodavati s cijenom od 579 juana (oko 150 konvertibilnih maraka).

Kopirati
Drag cursor here to close